Jumbo-Visma over crossprogramma Wout van Aert: “Wedstrijden meer geclusterd”

vrijdag 19 november 2021 om 17:52
Jumbo-Visma over crossprogramma Wout van Aert: “Wedstrijden meer geclusterd”

foto: Cor Vos

Wout van Aert rijdt zijn veldritten deze winter meer gegroepeerd. Het doel daarvan is dat hij een hoog niveau kan halen in de cross, maar ook perioden kan werken aan de voorbereiding op zijn wegseizoen.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Deze week zette WielerFlits het programma van Van Aert al op een rij: al met al een behoorlijk intensieve agenda, met maar liefst twaalf wedstrijden in vijf weken tijd. Zijn eerste crossen rijdt hij in het weekend van 4 en 5 december. “We hebben de laatste weken flink gepuzzeld aan het cross- en wegprogramma van Wout”, vertelt sportief directeur Merijn Zeeman van Jumbo-Visma. “Wout heeft eerst een goede vakantie gehad en heeft veel gerust en kunnen ontspannen.”

“Dit jaar hebben we ervoor gekozen om de wedstrijden meer geclusterd te rijden, waarbij hij in staat is om een hoog niveau te halen in de cross, maar waarbij hij ook perioden kan werken aan de voorbereiding van zijn wegseizoen. Het Belgisch kampioenschap (in Middelkerke, red.) is een belangrijk doel voor Wout. Of hij het WK gaat rijden, laten we nog in het midden en deelname gaan we na het BK beslissen”, aldus Zeeman.

Groter plaatje
Volgens Head of Performance Mathieu Heijboer maakt Van Aerts crossprogramma deel uit van een ‘groter plaatje’. “Het speelt een rol in dienst van het wegseizoen, maar daarnaast is het voor Wout in de eerste plaats belangrijk dat hij een paar goede crossen rijdt en voor de overwinning mee kan doen. De hoeveelheid crossen is, buiten de drukke periode in december en januari, nog relatief klein met als doel om ook goede trainingen af te werken in functie van het wegseizoen.”

“Daarom is de eerste trainingsstage in de buurt van Girona ook meegenomen in zijn programma”, aldus Heijboer. Jumbo-Visma maakte tegelijk bekend dat Marianne Vos op zondag 12 december haar rentree maakt in het veld tijdens de wereldbekerwedstrijd in het Italiaanse Val di Sole. In haar voorlopige wedstrijdprogramma zijn zes veldritten opgenomen.

Dit artikel delen:

3 Reacties

kelderfan 19 november 2021 om 17:59

Ik ben benieuwd hoe dat clusteren uitpakt.

0
Bimbo Visma 19 november 2021 om 22:54

Ik dacht even dat je het over de topics over van Aert ging

0
Luca Quasi 19 november 2021 om 18:19

Ah korte rittenkoersen als hoofddoel op de weg!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone