Jumbo-Visma met combinatieploeg in Volta Limburg Classic

maandag 6 januari 2020 om 12:15
Jumbo-Visma met combinatieploeg in Volta Limburg Classic

Pascal Eenkhoorn staat op de startlijst van de Volta Limburg Classic - foto: Cor Vos

Jumbo-Visma zal op zaterdag 4 april voor het eerst zowel met renners van de WorldTour- en de opleidingsploeg aan de start staan van een wedstrijd. In de 47ste editie van de Volta Limburg Classic zal de Nederlandse formatie namelijk een mixploeg laten rijden, zo maakte de organisatie van de Limburgse 1.1-wedstrijd officieel bekend.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Dankzij nieuwe regels van UCI is het voor WorldTour-ploegen mogelijk om in 1.1-koersen combinatieteams op te stellen. “Ik denk dat de UCI niet uitblinkt in goed beleid, maar hiervoor verdienen ze een compliment”, zei Merijn Zeeman hier in december al over in gesprek met WielerFlits. “Er zijn een aantal wedstrijden, waaronder de Volta Limburg Classic en de Slag om Norg, waarin we wat gaan mixen. Met het idee dat de jongere renners kunnen profiteren en leren van WorldTour-renners.”

Koersdirecteur Roy Packbier is in zijn nopjes met de aanwezigheid van de Nederlandse formatie. “Nadat in 2019 geen enkele WorldTour-ploeg aan de start stond, zijn we hartstikke blij dat Jumbo-Visma in 2020 weer voor de Volta Limburg Classic kiest”, zegt hij in een persbericht. “De komende tijd hopen we nog meer WorldTour-ploegen vast te leggen.”

Namens de WorldTour-ploeg staan Paul Martens (derde in 2013 en vijfde in 2017), Bert-Jan Lindeman en Pascal Eenkhoorn op de voorlopige startlijst. De jonge renner uit Genemuiden mag in de Limburgse eendagswedstrijd voor eigen kansen rijden. Afgelopen jaar werd de Volta Limburg Classic gewonnen door de intussen gestopte Patrick Müller.

Dit artikel delen:

3 Reacties

horsm 6 januari 2020 om 13:00

Mooi. Goed & leuk voor zowel de renners van de opleidingsploeg als voor een renner als Eenkhoorn, die zo ook voor eigen kansen kan gaan.

0
ParijsTours2004 6 januari 2020 om 15:16

Leuk, al hoopte ik op een combinatieploeg van schaatsers en fietsers ;-)

0
Verweggistan 6 januari 2020 om 15:55

Ik las ook dat team Israel veelvuldig van deze constructie gebruik gaat maken, maar dan om de ‘gedegradeerde’ renners een beetje degelijk programma te geven.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone