Jumbo-Visma kon alleen gissen of Roglic met de besten kon meedoen: “Maar dat is wel duidelijk nu”

dinsdag 23 augustus 2022 om 18:46
Interview

Jumbo-Visma rijgt vooralsnog de successen aaneen in de Vuelta a España. Nadat de ploeg al de ploegentijdrit in Utrecht won en met Robert Gesink, Mike Teunissen en Edoardo Affini de rode trui in het team had, sloeg Primož Roglič een dubbelslag in de eerste rit op Spaanse grond.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Het is mooi dat we de trui met Primož hebben, maar vooral dat we de etappe konden winnen en we wat bonificaties konden pakken”, vertelde sportdirecteur Grischa Niermann in gesprek met WielerFlits. “We wisten dat dit een goede aankomst was voor Primož. We gingen het proberen als het samen zou blijven, en dat was zo. We kregen hulp van BORA-hansgrohe dat heel graag wilde controleren, en dat was mooi voor ons.”

Kopman Roglič nam in de rit naar Laguardia veel twijfels weg. “We hadden ook een groep kunnen laten wegrijden, maar dat was niet aan de orde vandaag. Als we steun krijgen van een andere ploeg, dan willen we uiteraard ook wel helpen. Het was nog een beetje gissen hoe goed Primož is. We wisten dat hij in orde was, maar het was nog een klein beetje onduidelijk of hij hier echt mee kan doen met de allerbesten. Maar dat is wel duidelijk nu.”

De Sloveen pakte onderweg en aan de finish in totaal dertien bonificatieseconden en pakte ook nog tijd op verschillende concurrenten door de verschillen op de streep. “Hij staat er mooi voor, maar het is nog bijna drie weken en er kan nog heel veel gebeuren. Er komen nog veel zwaardere ritten. We gaan het van dag tot dag bekijken. Of we de trui nu gaan verdedigen? Die beslissing gaan we nog nemen. Ons doel is om de trui te hebben in Madrid.”

Dit artikel delen:

26 Reacties

Romāns Vainšteins 23 augustus 2022 om 19:39

Sorry maar die geloof ik gewoon niet, valse bescheidenheid/gespeelde onwetendheid.
Dit is het leidende profteam en die weten aan de hand van testen, data en waarden gewoon hoe een vlag hangt.

1
Wheely 23 augustus 2022 om 19:53

Op zijn kop?

0
de dorpspastoor 23 augustus 2022 om 19:57

Ik denk ook dat ze al lang gezien hebben dat hij “zijn beste waardes ooit” trapt in de trainingen, en de bergen op vliegt. En dus goed genoeg is om op te stellen als kopman.

Maar waar sommige ploegen van de daken schreeuwen hoe goed een renner is, kiest TJV totaal de andere kant van het spectrum. Dus rookgordijnen opwerpen, en zeker niet hoog van de toren blazen.

0
Quincy Adams (aka voorwiel) 23 augustus 2022 om 21:10

Slim he, RV?

0
Wheely 23 augustus 2022 om 21:12

Roglic is in orde maar is zijn basis goed genoeg om over drie weken de Vuelta te winnen, de ploeg weet ongetwijfeld meer maar gaat dat uiteraard niet aan de grote klok hangen. Ook als hij niet super is kan hij de Vuelta winnen door het slim te spelen.

0
De Ezel van Eindhoven 24 augustus 2022 om 00:07

Het blijven mensen, hoe je hersteld van 3 weken lang keihard werken is onvoorspelbaar. Soms word je ziek, heb je steeds minder energie, en soms blijf je sterker dan de rest. Hoe iemand zich over 2 weken voelt kan je dus niet meten, ook al laat hij op een sprint bergop nu zien dat hij fit is.

0
Mystery Rider 24 augustus 2022 om 11:02

Dit klopt gewoon ook, beste team ter wereld … maar we weten niet of hij gaat klaar zijn voor de Vuelta om dan twee weken later een rit te winnen en dan te zeggen, het blijft toch nog altijd een beetje bang afwachten!

De goede man is al jaren 1 van de beste (ronde)renners ter wereld en rijdt al jaren bij hetzelfde team en toch weet dit team nog altijd niet tot wat deze renner in staat is – kom op jongens een beetje meer openheid mag wel van TJV.

0
Romāns Vainšteins 24 augustus 2022 om 11:17

‘Het blijven mensen’

Precies zoals bij SKY begint deze opmerking aan kracht in te boeten

0
Tompot 23 augustus 2022 om 20:02

Alles professioneel beleid, volkomen stilte vooraf en dit weten ze dan niet. Volkomen ongeloofwaardig .

1
Emergo 23 augustus 2022 om 20:22

Ach, wat zij weten hoef jij niet te weten en de rest van het peloton ook niet Heel simpel.

-1
Mystery Rider 24 augustus 2022 om 10:58

@Emergo, het begint nu toch wel een beetje ongeloofwaardig te worden.

Het is ok dat ze hun renners willen ‘beschermen’ en kwaaltjes niet aan de concurrentie willen tonen, maar Van Aert die afzegt met een beetje kniepijn voor het BK was echt wel een smoes om zijn TDF voorbereiding niet te hoeven te onderbreken.

En Roglic die al dan niet gebarsten wervels heeft, we weten het tot dusver niet…dus dat blijft verder gissen.

TJV is specialist aan het worden in het ophangen van een rookgordijn!

1
Evinepoelic 23 augustus 2022 om 20:10

Die laatste ‘mediatraining’ quote is zum kotsen

1
TI Rellie 24 augustus 2022 om 10:10

Zegt de man die niets met JV heeft. Proef ik niet een tikkeltje jaloezie?

-1
meqadon 23 augustus 2022 om 21:02

Wat een miraculeuze genezing

1
de dorpspastoor 23 augustus 2022 om 21:23

Ik heb gehoord dat hij in zijn vrije tijd over water loopt (of maakte hij nou wijn van water)… en vroeger ooit nog schansspringer was ook.

1
Mooie Sjors 23 augustus 2022 om 21:35

En dan te zeggen dat hij een goede 2 weken geleden nog niet eens op de fiets kon zitten… Beest!

0
Emergo 24 augustus 2022 om 11:53

Een beetje dorpspastoor zou zoiets moeten weten maar die jongens missen wel vaker de essentie of hebben andere prioriteiten.

0
Marik 23 augustus 2022 om 19:43

Hij is voor dit werk absoluut in orde. Of hij genoeg in orde is voor 3 weken en de lange colls is echt nog niet duidelijk. Ik hoop het wel, want Primoz is een klasbak.

0
Romāns Vainšteins 23 augustus 2022 om 19:50

Ik zou hem zijnde benauwd worden van Hindley, hoewel ik van die geen flauw idee of deze op zijn beurt weer benauwd wordt van snikhitte. Met Carapaz rijdt er nog 1 rond die bewezen heeft hem wel te lusten.

Er zijn wel een hoop poefaankomsten, dat is fijn voor Roglic. Daar zullen ze moeten gaan rijden vd boni’s

0
Mooie Sjors 23 augustus 2022 om 20:02

De ultieme team player.

0
reusjen 24 augustus 2022 om 12:31

Wauw wat een hoop frusti’s hier zeg. En het lijkt wel of het vooral Belgen zijn? Wat is toch het probleem jongens?

0
deharderpeter 24 augustus 2022 om 09:50

Wat ik gisteren op Sporza hoorde slaat echt alles..

Die twijfelde openlijk of die wel rugklachten gehad heeft…… wat een niveau daar. Die hebben echt wat tegen Roglic sinds dat ene wk, waar die zogenaamd te weinig kopwerk gedaan heeft…

-1
Romāns Vainšteins 24 augustus 2022 om 10:00

Wat hoorde je dan exact op Sporza?

Nu is het even informatief als ‘Shiiiiiit, die Jeroen van der Boom moet echt zijn bek even houden zeg!’

0
deharderpeter 24 augustus 2022 om 11:24

Na de finish twijfelde ze of Roglic wel echt rugproblemen heeft gehad, dus beter gezegd dat hij zomaar uit de tour is gestapt omdat die hem toch niet meer kon winnen en zich is gaan voorbereiden op de vuelta.

0
Romāns Vainšteins 24 augustus 2022 om 11:27

'twijfelde ze'

Was Sugar Lee Hooper alwéér te gast daar ?!?

Overigens volg ik haar best in die opvatting, ik deel hem eigenlijk wel. Vond het nogal een gok met Pogacar ruimschoots in de nek hijgend van Vingy, zeker nadat Kruijswijk dezelfde dag besloot om het asfalt te omhelzen. Maar hij lijkt super goed uitgepakt te zijn!

Dat gezegd hebbende is de norsheid natuurlijk gebaseerd op het extra werk dat van Aert daardoor op zijn bord kreeg. Weliswaar lachwekkend zou hier exact hetzelfde gebeuren mocht een NL-topper als sledehond worden ingezet.

0
Alfons Haavers 24 augustus 2022 om 11:47

Wat ik heb gehoord is dat ze zich tijdens het interview na de finish afvroegen of de interviewer nog ging vragen hoe het gaat met zijn rugblessure. Daarop zei José schertsend 'Rugblessure, welke rugblessure [lacht]?"

Dat kan je evengoed interpreteren als: hij was zo goed dat hij wel geen last meer zal gehad hebben van zijn rug. Waarom daar toch altijd een complot in gezien wordt dat José (en bij uitbreiding Sporza) Roglic haat of overal een hatelijke ondertoon in wordt gezocht, ik hoor het niet… Als je overtuigd bent van iets, zal je daar wel overal 'bewijs' van vinden en blind of doof zijn voor voorbeelden die daar niet mee stroken.

Van Aert is trouwens ook niet de chouchou van José, in tegenstelling tot bv. een Philipsen of Van Avermaet. Na het WK in Imola kwamen er inderdaad vragen of Roglic niet meer op kop kon rijden, maar dat werd vooral door WvA-superfan Wuyts aangestuwd.

Dat José dat nog altijd niet verteerd heeft en maar op die ene nagel blijft slaan, koop ik gewoon niet echt. Hij durft wel eens een schalkse opmerking te maken, maar dat doet hij evengoed als van Aert plots van zijn 'knieprobleem' is verlost.

De stelling dat Roglic nu al meteen opmerkelijk goed is na zo'n lange tijd van de fiets, zou ook gewoon aan bod mogen komen tijdens zo'n uitzending vind ik. Net zoals dat zo is bij van Aert als die na een 'knieblessure' meteen top is in de Tour. Ik hoor daar op Sporza echt geen negatieve focus in richting bepaalde renners of ploegen.

Bovendien is Roglic nu weer de leider die moet aangevallen worden, zoals zo vaak in het verleden. Dan is het niet ongewoon dat het hart van de commentator iets meer klopt voor de aanvaller die voor spektakel kan zorgen dan voor de verdediger van de leiderstrui.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone