Jumbo-Visma is klaar voor Ronde van Polen en Czech Cycling Tour

dinsdag 4 augustus 2020 om 18:50
Jumbo-Visma is klaar voor Ronde van Polen en Czech Cycling Tour

foto: Cor Vos (archief)

De selecties van Jumbo-Visma voor de Ronde van Polen en de Czech Cycling Tour zijn bekend. In Polen rekent de WorldTour-formatie op Dylan Groenewegen en Jonas Vingegaard. De selectie voor de Czech Cycling Tour bestaat uit een mix van WorldTour-renners en coureurs van de opleidingsformatie.

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine

Groenewegen, goed voor drie overwinningen voorafgaand aan de coronabreak, krijgt onder meer Jos van Emden en Christoph Pfingsten met zich mee voor de sprinttrein. Jonas Vingegaard, die vorig jaar een etappe won en een dag in de leiderstrui mocht rondfietsen, gaat voor een goed klassement in de vijfdaagse rittenkoers.

“We willen sprints winnen met Dylan”, zo vertelt ploegleider Frans Maassen. “Jos en Christoph zullen hem ondersteunen in de sprint. Jonas gaat voor een hoge notering in het algemeen klassement. Er staan veel sterke klimmers aan de start, dus de concurrentie zal hevig zijn.”

“De derde en vierde etappe eindigen bergop en zullen bepalend zijn voor het klassement. De overige etappes zullen waarschijnlijk in een massasprint eindigen.” Vingegaard kan tijdens de zwaarste etappes rekenen op Chris Harper en Tobias Foss. Maassen: “Tobias kan in zijn eerste WorldTour-wedstrijd testen of hij met de beste klimmers mee kan.”

Taco van der Hoorn is de zevende en laatste renner die zijn opwachting zal maken in de Ronde van Polen.

Czech Cycling Tour 
In de Czech Cycling Tour rekent Jumbo-Visma op enkele renners van de opleidingsformatie, waaronder de beloftevolle sprinter Olav Kooij. Owen Geleijn, Lars Boven en Michel Hessmann krijgen eveneens de kans om zich te bewijzen op een hoger niveau. Maarten Wynants, Koen Bouwman en Pascal Eenkhoorn vervolledigen de selectie.

Ploegleider Robert Wagner blikt vooruit op de rittenkoers in Tsjechië. “De Czech Cycling Tour heeft een gevarieerd parcours. De koers start met een ploegentijdrit van 18,6 kilometer. De tweede etappe lijkt op papier geschikt voor een massasprint. Het parcours van de derde etappe is een stuk lastiger, terwijl de vierde rit beslissend zal zijn voor het algemeen klassement.”

Selectie voor flag-pl Ronde van Polen (5-9 augustus)
flag-nl Jos van Emden
flag-no Tobias Foss
flag-nl Dylan Groenewegen
flag-au Chris Harper
flag-nl Taco van der Hoorn
flag-de Christoph Pfingsten
flag-dk Jonas Vingegaard

Selectie voor flag-cz Czech Cycling Tour (6-9 augustus)
flag-nl Koen Bouwman
flag-nl Lars Boven
flag-nl Pascal Eenkhoorn
flag-nl Owen Geleijn
flag-de Michel Hessmann
flag-nl Olav Kooij
flag-be Maarten Wynants

Dit artikel delen:

6 Reacties

Franco Ballerini 4 augustus 2020 om 18:57

Leuke selectie voor een rondje als dit, maar misschien moet TJV maar eens afscheid nemen van de zwaar overschatte Taco van der Hoorn…

0
tendam 4 augustus 2020 om 19:01

Dat gaan ze ook doen, dus je suggestie komt wat laat.

0
Murcia 4 augustus 2020 om 19:18

Taco kan volgend jaar beter aansluiten bij Hilaire, een ploeg waarbij hij de vrijheid zal kunnen krijgen en ook het programma dat hem beter zal liggen. Ik denk dat er hier sprake was van een mismatch.

0
Romāns Vainšteins 4 augustus 2020 om 19:46

Lijkt me wel een goede ploeg voor hem of anders Lotto B misschien.

0
Samlambeej 5 augustus 2020 om 12:06

Beide ploegen hebben meer geduld met opkomend talent en zetten hem niet zomaar bij het vuil na een verloren jaar.

0
Limal 5 augustus 2020 om 09:25

Dus nog altijd wachten tot vrijdag met de Tour de l’Ain tot de Heilige Drievuldigheid van TJV eraan begint… Die moeten ondertussen toch serieus ongeduldig zijn :-)

0

Headlines

Populair

Materiaalzone