Jumbo-Visma hevelt Gijs Leemreize over naar de WorldTour

Jumbo-Visma hevelt Gijs Leemreize over naar de WorldTour

foto: Bram Berkien

donderdag 23 juli 2020 om 07:00

Gijs Leemreize is de eerste renner die de overstap maakt van de nieuwe opleidingsploeg van Jumbo-Visma naar het WorldTour-team. De Achterhoeker viert eind oktober zijn 21ste verjaardag en tekent een contract voor drie jaar bij Jumbo-Visma, bevestigen meerdere bronnen aan WielerFlits.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Vanaf 1 januari 2021 mag de talentvolle klimmer zich dus WorldTour-prof noemen. Dat het snel kan gaan, bewijst Leemreize dus. Vorig jaar reed hij nog op clubniveau bij Sensa-Kanjers voor Kanjers uit Aalten. In het clubtenue won hij onder meer de Klimtijdrit op de Camerig in de Topcompetitie en werd hij tweede in de finale van de Wattmeister Challenge. Internationaal liet hij zich zien met goede prestaties in de Carpathian Couriers Race (elfde in het eindklassement en winst in het bergklassement) en de Orlen GP (zestiende); dat was een nieuwe tweedaagse in de UCI Nations Cup U23.

Ook in de lastige ritten van de Oberösterreich Rundfahrt (UCI 2.2) kon Leemreize lang mee; het resulteerde in een twaalfde plek in het eindklassement. Reden genoeg voor Jumbo-Visma om hem afgelopen winter op te nemen in hun opleidingsploeg. Daar bleken de testresultaten van de Gelderlander zo in het oog te springen, dat hij reeds met de profs meereed – zijn debuut voor het Development Team moet nog komen – in de Tour de la Provence. Volgende week maakt Leemreize ook zijn opwachting in de Vuelta a Burgos, in aanloop naar een van zijn hoofddoelen dit jaar: de Tour de l’Avenir.

Robert Gesink

Schoonneven Gesink (links) en Leemreize – foto: Cor Vos

Leemreize komt de komende jaren bij Jumbo-Visma een bekende tegen. De jonge klimmer is namelijk het neefje van de vrouw van Robert Gesink. In de Franse 2.Pro-koers reden de twee al samen. Waar Leemreize’s contract loopt tot en met het einde van 2023, heeft de 34-jarige Gesink nog een verbintenis tot en met volgend seizoen. Onlangs liet de ervaren klimmer – die zich nu in Frankrijk voorbereid op de Tour de France – weten zijn aflopende verbintenis graag met in ieder geval twee jaar te willen verlengen.

Dit artikel delen:

10 Reacties

Yeez 23 juli 2020 om 07:25

Mooi nieuws! Ergens toch wel logisch en niet geheel verrassend

0
jvh93 23 juli 2020 om 07:43

precies! niet geheel verrassend, maar wel mooi voor deze jongen en het opleidingsteam. Zal die jongens daar ook motivatie geven

0
josi 23 juli 2020 om 08:07

Goed nieuws, benieuwd hoe ver hij kan komen.

0
Verweggistan 23 juli 2020 om 08:38

Elke keer weer uitgebreid over die verre familieband :)

0
Spake Breekerd 23 juli 2020 om 09:20

Misschien over 6 jaar dé man bij Sunweb?

0
Emergo 23 juli 2020 om 09:47

Gaap.

0
Johan Jannink 23 juli 2020 om 09:37

Wat een grote speler, vorig jaar nog aan het werk gezien als meesterknecht in de Arden Challenge. De rest zat krom tussen het kader in zijn wiel.

0
Kopa 23 juli 2020 om 11:24

+1

0
Wielerfan1987 23 juli 2020 om 12:57

Ik had deze al aan zien komen.
Het feit dat hij al in het voorjaar met de profs mee mocht en hij ook gelijk weer voor Burgos werd geselecteerd sprak al van een hoop vertrouwen in hem.
Bovendien kunnen ze voor hem met die nieuwe UCI regel een programma samenstellen dat niet direct heel zwaar zal zijn.
Een mooie move voor zowel renner als ploeg

0
kelderfan 23 juli 2020 om 13:21

Dat zie ik ook zo. Hij lijkt mij een prima renner voorkoersen als de Provence, Alpes Maritimes, GP Industria en Settimana.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone