Jumbo-Visma haakt af in de strijd om Mikkel Bjerg

Jumbo-Visma haakt af in de strijd om Mikkel Bjerg

oto: Jan Brychta/Vredeskoers 2018

Door Maxim Horssels & Youri IJnsen
dinsdag 23 juli 2019 om 10:38

Jumbo-Visma mengt zich niet meer in de strijd om Mikkel Bjerg te contracteren. Het 20-jarige Deense toptalent is gewild op de transfermarkt; onder meer Deceuninck-Quick-Step en UAE Emirates jagen op zijn handtekening. Bjerg stond lange tijd hoog op het scoutinglijstje van de Nederlandse ploeg, maar uiteindelijk bleek er geen match te zijn.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Bjerg – titelhouder en tweevoudig wereldkampioen tijdrijden bij de beloften – geldt als een van de grootste talenten binnen de wielerwereld. De Deen beschikt over een aflopend contract bij Hagens Berman Axeon, de ploeg die volgend seizoen een stapje terug doet van ProContinental naar Continental. Dit jaar gaat hij een poging doen om het werelduurrecord van Victor Campenaerts te verbreken, nadat hij eerder in 2019 openlijk twijfelde over zijn specialisme: klassiekercoureur of een ronderenner.

Die ontwikkeling gaat hij niet bij de Nederlandse ploeg maken. Een van de redenen van de weggeëbde interesse zou de hoge salariseis zijn, maar dat ontkent de ploeg. Eén aanwijsbare reden zou er niet zijn. De ploeg spreekt van een geleidelijk proces waarin duidelijk werd dat de renner en de ploeg momenteel niet bij elkaar passen.

Bjerg was een van de zes beloften die Jumbo-Visma nauwgezet volgt. Eerder werd Tobias Foss uit deze groep wel vastgelegd. Diens landgenoot Andreas Leknessund tekende reeds bij Team Sunweb, terwijl de jonge Nederlander Thymen Arensman nog een jaar belofte blijft. Mark Donovan en Filip Maciejuk – de overige twee namen op dat lijstje – maken beiden een lastig seizoen mee.

Twee Denen mee op traingingsstage in Oostenrijk
Jumbo-Visma is tijdens de Tour de France opnieuw op trainingskamp in het Oostenrijkse Kuhtai. Vorig jaar testte de ploeg daar Jonas Vingegaard en was de zojuist genoemde Maciejuk mee om kennis te maken. Ook dit seizoen gebruikt de Nederlandse ploeg de stage om een aantal renners beter te leren kennen. Zo is Foss nu mee, maar ook Niklas Larsen (22) en dat andere grote Deense talent: Julius Johansen (19). Beiden rijden nu voor ColoQuick, maar maken volgend jaar hun profdebuut bij Uno-X. Johansen en Larsen zijn mee om te kijken of ze ver in de toekomst (vanaf 2022) een aanwinst kunnen zijn.

Johansen wint een rit in Olympia’s Tour 2018 – foto: Cor Vos

Eerder dit jaar gaf de ploeg nog aan dat er voor komend seizoen ruimte in de selectie was ingebouwd om twee beloften een contract te geven. De vraag is in hoeverre dat nu nog van toepassing is. De geruchtmakende transfer van Tom Dumoulin hangt in de lucht en daarnaast bestaat er ook nog altijd een kans dat de Nederlandse ploeg de nieuwe bestemming is van Marcel Kittel. De voormalig Duitse sprintbom (31) liet eerder dit jaar zijn contract bij Katusha-Alpecin verscheuren en maakt na de Tour de afweging of hij doorgaat.

Dit artikel delen:

27 Reacties

Wielerfan1987 23 juli 2019 om 10:45

Helaas, maar als het niet werkt dan werkt het niet…

0
Scott Sunderland 23 juli 2019 om 10:48

Benieuwd hoe de ploeg er volgend jaar uit zal zien. Met Dumoulin, Roglic en Kruijswijk heb je leuke klassementsrenners.

Als je Kittel weer mentaal en fysiek fit krijgt dan kunnen er ook leuke dingen gebeuren. Je kunt alleen niet Kittel én Groenewegen mee naar de Tour nemen. Zou een Kittel het ok vinden om de Giro te rijden ipv de Tour ?

0
nummer3 23 juli 2019 om 10:52

Kittel heeft zelf al gezegd dat hij het prima zou vinden om Groenewegen zijn eigen ding te laten doen en dat hij dan prima de wedstrijden zou willen rijden die Groenewegen niet rijdt (en kleinere wedstrijden).

0
Jean Dumas 23 juli 2019 om 11:17

Zou Kittel salariseisen hebben? Dan liever deze Deen.

0
Turtlehead 23 juli 2019 om 11:35

Ik denk dat Kittel best tevreden is als hij de Tour niet kan rijden. Nu is hij zelfs tevreden met helemaal niks rijden ;)

0
platteprijs 23 juli 2019 om 10:49

Hopelijk worden er in 2020 ook een paar Nederlandse beloften aangetrokken.

0
BenderBeach 23 juli 2019 om 10:55

Precies! Ben blij dat Berg niet komt, er is niks mooiers dan landgenoten op het hoogste niveau te zien excelleren! En dan het liefst bij Jumbo- Visma.

0
kielabokki 23 juli 2019 om 10:50

Zonde.

Dat Jumbo wordt straks nog die ploeg waar je een pleurishekel aan krijgt omdat ze al het goeds aantrekken. ;-)

0
Emergo 23 juli 2019 om 11:37

Ja verschrikkelijk, wedstrijden tegen ploegen die alleen maar heeeeeeeele slechte renners hebben. Saai.

0
Scott Sunderland 23 juli 2019 om 10:51

Een renner moet wel in de ploeg passen qua persoonlijkheid natuurlijk. Jongens als Roglic en Tony Martin liggen goed in de groep bijvoorbeeld, begreep ik. Dat is toch wel noodzakelijk en deels ook bepalend voor collectief succes. Voor iemand die je het echt gunt ga je toch net iets meer je best doen

0
jessevdalen 23 juli 2019 om 10:56

Als de ploeg en die jongen de klik niet hebben die nodig is dan houd het op. En hoge salariseisen helpen nooit mee ;). Dan kan die bij UAE terecht

0
john 23 juli 2019 om 13:33

Het zelfde zie je bij voetbal ,De Licht kon naar Barcelona maar de salaris eisen waren te hoog

0
xistnc 23 juli 2019 om 13:45

De Licht?

0
rennerske 23 juli 2019 om 13:53

De Licht, oef.

0
KnightBiker 23 juli 2019 om 10:57

1 – ben benieuwd wat de criteria zijn voor het niet passen als het niet om geld of wattages gaat…

2 – een World tour ploeg heeft verplichtingen om een minimaal aantal jonge renners aan te nemen per jaar geloof ik. (ik denk 2, kan de regel even niet terug vinden )

0
Scott Sunderland 23 juli 2019 om 11:11

Ik denk dat het een gevoelsmatig criterium is. Hoe de communicatie verloopt met de ploegleiding. Het contact met ploeggenoten. Als er te veel onbegrip is of irritatie. Dat soort dingen zijn niet te onderschatten.

0
rahimns 23 juli 2019 om 16:20

Een ploeg moet bij een maximum van 30 renners minimaal 2 neo-profs in de ploeg hebben… dus ze hoeven niet elk jaar 2 neo’s in dienst te nemen en bij 28 of minder renners heb je dus helemaal geen verplichting

0
jvh93 23 juli 2019 om 11:10

@knightbiker Een Worldtour ploeg heeft volgens mij de verplichting om 2 Neo’s onder contract te hebben. Dat betekend echter niet dat ze er ieder jaar 2 aan moeten trekken. Zo is Vingegaard volgend seizoen ook gewoon nog Neo-prof

0
Jotto-Lumbo 23 juli 2019 om 11:19

Van het artikel wat toen groots werd aangekondigd door wielerflits blijkt dus niks uit te komen. Misschien iets te voorbarig het artikel de wereld in geslingerd.

0
S. Morgenstern 23 juli 2019 om 11:30

Welk artikel? Ik begrijp dat jij de presentatie ervan als groots hebt ervaren, maar ik weet nu niet precies waar je naar verwijst.

0
Youri IJnsen 23 juli 2019 om 11:37

Daar was niets voorbarigs aan. Ze volgen zes talenten intensief. Eentje is gelukt (Foss), Bjerg en Leknessund niet. Arensman blijft nog een jaar belofte en die andere twee zijn er nog steeds. Dat was een stand van zaken toen, dit is de stand van zaken nu.

0
AnderJ 23 juli 2019 om 11:37

Dit artikel: https://www.wielerflits.nl/nieuws/deze-zes-toptalenten-staan-in-het-vizier-van-jumbo-visma/ ? Er stond dat er 2 plekken zijn vrijgemaakt voor het aannemen van talenten en dat ze daarvoor nadrukkelijk 6 talenten volgen. Dit artikel lijkt me prima in die lijn passen, zij het dat er wordt geïmpliceerd dat Jumbo nu maar 1 van die 2 plekken gaat invullen. Waarom dat leidt tot kritiek op Wielerflits? Geen idee.

0
greeny 23 juli 2019 om 11:46

DaAr WaS nIkS vOoRbArIgS aAn.. hee merijn zeeman wat denk je van mikkel bjerg(of whoeever er ook allemaal in je lijsje stonden)? ja die volgen we wel en zou een mooie toevoeging zijn…

jumbo-visma VOLGT huppeldepup

(zelfs stevie wonder snapt dat je bjerg in je ploeg wilt)

0
Jotto-Lumbo 23 juli 2019 om 12:35

Foss was toen al redelijk bekend, was ook al mee op trainingskamp geweest. Ik had verwacht, mede door het artikel, dat er nog 1 iemand van de zes gecontracteerd zou worden. Aangezien jullie meer inside info hebben. Foss had ik zelf wel kunnen bedenken en een rijtje met andere talenten ook, maar die gaan nu naar andere teams.

Het is geen kritiek, maar het had iets genuanceerder gebracht kunnen worden. In de JV app werd een dag van te voren gemeld dat er groot nieuws aan kwam. Terwijl we nu kunnen concluderen dat het een informatief artikel is geweest.

0
Youri IJnsen 23 juli 2019 om 13:14

@Greeny
Zo werkt het, inderdaad.

0
LaurentJalabert 23 juli 2019 om 11:41

Jammer dat Thymen Arensman nog belofte blijft, maar 19 is ook nog vrij jong. Ben beneiuwd of hij zich verder zal ontwikkelen als klimmer.

0
Youri IJnsen 23 juli 2019 om 13:15

@Jotto-Lumbo
Waarom genuanceerder? Van de zes opties liggen er altijd nog twee open.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone