Jumbo-Visma besluit op rustdag over voortrijden Roglic

zaterdag 3 juli 2021 om 13:16
Jumbo-Visma besluit op rustdag over voortrijden Roglic

foto: Cor Vos

Jumbo-Visma besluit maandag, op de eerste rustdag, of Primož Roglič verder rijdt in de Tour de France, of dat hij met het oog op doelen later in het seizoen de wedstrijd verlaat. Dat bevestigde sportief directeur Merijn Zeeman bij de start van de zevende etappe aan WielerFlits.

Bekijk de documentaire Plan B, the fall & rise over Team Jumbo-Visma in de Tour de France 2021 en ontvang gratis de zomer-editie van RIDE Magazine. Koop nu jouw ticket

Roglič kwam maandag, in de derde etappe naar Pontivy, op tien kilometer van de streep hard ten val. Daarbij liep hij verschillende schaafwonden op. Ook had hij last van pijn aan zijn staartbeen. Uit onderzoek bleek dat de Sloveense renner geen breuken overhield aan zijn buiteling. Na een moeizame vierde etappe werd hij ondanks zijn verwondingen zevende in de individuele tijdrit naar Laval. Gisteren verloor hij echter minuten op de klassementsrenners op weg naar Le Creusot.

De ploeg liet gisteren al weten de toestand van Roglič in de twee Alpenetappes van dit weekend nog aan te kijken. Maandag, op de eerste rustdag, besluit de Nederlandse formatie dan of de Sloveense renner voortrijdt, of dat hij de ronde verlaat. Volgens sportief directeur Zeeman houdt men er bij Jumbo-Visma rekening mee dat hij met het oog op de Olympische Spelen van Tokio of de Vuelta a España afstapt. “Zeker, ja.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

KnightBiker 3 juli 2021 om 13:42

Roglic doet me in dit aspect denken aan Contador: in de latere jaren viel Contador ook continue uit in de Tour om het in de Vuelta wel klaar te spelen.

pirazzi 3 juli 2021 om 13:59

Of hij komt vandaag buiten tijd binnen.

oborobo 3 juli 2021 om 14:13

Gaat al eerder afstappen.

kelderfan 3 juli 2021 om 14:18

Het is jammer, maar als verder rijden geen zin heeft, dan kan hij ja beter afstappen en zijn doelen aanpassen. Die hoogtestages betalen zich wel uit op die manier.

S.t.B 3 juli 2021 om 14:34

Afstappen Primoz… Elke extra dag in de Tour is nu een verloren dag richting OS en Vuelta. Pak, mits voldoende hersteld, eventueel de Clásica nog mee als voorbereiding en dan kan het best nog wel een mooi seizoen worden.

Koers 3 juli 2021 om 17:28

Knechten voor d’n Wout verdikkie!

de adelaar 3 juli 2021 om 17:44

De handdoek gooien

koos1 3 juli 2021 om 18:26

In de Tour herstellen zal vrees ik niet gaan lukken. Beter afstappen en herstellen en dan opbouwen naar de OS en naar de Vuelta.

Headlines

Materiaalzone

Populair