Jumbo haalt voormalig MTB-bondscoach Heemskerk bij staf

maandag 12 november 2018 om 16:52
Jumbo haalt voormalig MTB-bondscoach Heemskerk bij staf

foto: Team LottoNL-Jumbo

Tim Heemskerk versterkt per direct de staf van LottoNL-Jumbo. De voormalig bondscoach van de Nederlandse mountainbikers gaat aan de slag als lid van het performance team bij de WorldTour-ploeg. “Sporters beter maken door training en coaching op basis van wetenschap is mijn grote passie”, zegt de 42-jarige Heemskerk in het persbericht.

Heemskerk zal zich als bewegingswetenschapper bezig houden met het opleiden en verbeteren van de renners binnen de aanstaande Jumbo-formatie. “Onderdeel zijn van het performanceteam van één van de beste ploegen ter wereld is fantastisch”, geeft de Limburger aan. Hij kon eerder al bij profploegen aan de slag, maar koos voor LottoNL-Jumbo. “De manier waarop renners er worden opgeleid spreekt me aan: samen iedere dag beter worden en rendement halen.”

“Met Tim erbij kunnen we onze renners nog meer aandacht en begeleiding geven van hooggekwalificeerde coaches die werken volgens onze filosofie”, zegt Merijn Zeeman over het aantrekken van Heemskerk, die momenteel coach is bij de Amerikaanse veldrijders. Die baan blijft hij tot eind januari combineren met die bij Jumbo. Daarna gaat hij fulltime aan de slag bij Jumbo.

Dit artikel delen:

1 Reactie

kelderfan 12 november 2018 om 18:13

Zo, dat is goed nieuws.

Headlines

Materiaalzone

Populair