Julien Vermote trekt naar Dimension Data

Julien Vermote trekt naar Dimension Data

foto: Marcel Koch

vrijdag 18 augustus 2017 om 10:47

Julien Vermote rijdt komend seizoen in de kleuren van Dimension Data. De 28-jarige Belg komt over van Quick-Step Floors. Bij zijn nieuwe werkgever wordt hij herenigd met Mark Cavendish, met wie hij enkele seizoenen samen reed in Belgische dienst.

Vermote tekent een contract voor één seizoen bij de Zuid-Afrikaanse formatie, waar hij een rol zal gaan spelen in de klassiekerploeg en in de sprinttrein van Cavendish. Afgelopen Tour de France reed de Belg kilometers lang op kop van het peloton in dienst van zijn kopman Marcel Kittel.

“Ik heb veel met Mark en Rolf Aldag (prestatiemanager bij de ploeg, red.) gebeld en zij verzekerden mij dat ik de goede keuze aan het maken was”, zegt Vermote, die het een lastige stap vond om na zeven jaar afscheid te nemen van de ploeg van Patrick Lefevere. “Ik kijk uit naar de kansen die ik ga krijgen, zeker in de voorjaarsklassiekers, waar ik de finales kan gaan rijden. Ik houd van de Vlaamse koersen, dat ik waar ik vandaan kom. Ik geloof er in dat ik het daar goed kan doen. Dat de ploeg mij voor dit rol wil hebben, geeft mij veel vertrouwen.”

“Julien heeft een punt in zijn carrière bereikt waarop hij wil zien wat hij allemaal kan doen met zijn talent”, geeft prestatiemanager Rolf Aldag aan. “De Vlaamse wedstrijden hebben altijd op zijn wensenlijst gestaan. Julien voegt veel know how en motivatie toe aan onze klassiekerploeg. Hij zal ons ook versterken in de grote rondes tijdens de sprintetappes en om onze klassementsman te beschermen.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

leor 16 18 augustus 2017 om 10:50

versterking voor EBH :)

0
zipp404 18 augustus 2017 om 10:54

Leegloop bij Quickstep? Benieuwd wie er voor terug komt

0
Kingstown 18 augustus 2017 om 11:33

Jammer dat hij zijn beperkingen niet kent. Finales rijden in de Vlaamse wedstrijden is niet voor hem weggelegd. Werken voor een sprinter die over zijn top heen is gaat ook niet veel voldoening opleveren. Slechte move.

0
castroviejo 18 augustus 2017 om 11:41

@ Kingstown dat weet ik zo net nog niet. Wellicht kan hij nu als een Vansummeren een keer een vroege vlucht overleven in PR maar dat zat er zeker niet in bij QS omdat er daar zoveel meer klasbakken zijn dat hij al het werk in het begin van de koers moet doen. De kans is zeker klein maar langzaam komt hij op een leeftijd dat hij daar de hardheid voor moet hebben.

0
Ivanoviclover 18 augustus 2017 om 11:59

Dat scheelt al een knecht minder voor Gaviria in de tour. Vermoto houdt de vluchters wel in bedwang,

0
HoofdIsVrij 18 augustus 2017 om 12:25

Voorjaarsknechten die bij QS weggaan om meer vrijheid te krijgen presteren elders zelden nog wat in klassiekers door diverse redenen. Zie Devolder, Maes, S. Chavanel, Vandenbergh, Van Keirsbulck, wellicht is alleen Pozzato een uitzondering. Ik ben benieuwd of Vermote wel die volgende stap kan gaan zetten.

0
Lalsacien 18 augustus 2017 om 12:51

Het is altijd fijn om voor eigen kans te rijden. Dat heeft hij bij Lefevere nog nooit kunnen doen. Hij moest altijd in dienst rijden. Kijken wat het oplevert!!!!

0
Plavka 18 augustus 2017 om 12:59

Slim

0
moa 18 augustus 2017 om 13:35

Niet onderschatten deze renner, grote motor. Won vorig jaar een lastige etappe in de Tour of Britain. Sprong mee met Cummings uit een elite groep met o.a. Dan Martin en Dumoulin, en klopte vervolgens Cummings in een sprint bergop.

0
brambo 18 augustus 2017 om 18:28

Jammer maar ook een domme move. Zat goed op zijn plek en nu gaan knechten voor kopmannen op retour of subtoppers, tja. Voor eigen kansen rijden zie ik hem ook niet sterk genoeg in.
In de klassiekers kan je beter bij QSF rijden dan er tegen. Getuige genoeg met Chavanel, Devolder, Vandenbergh die hun kansen wel kregen (afgemaakt of niet is een andere zaak) en nadien nooit meer in die positie hebben gereden.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone