Julian Alaphilippe: “Ik realiseerde me niet dat het niet toegestaan was”

woensdag 2 september 2020 om 19:01
Julian Alaphilippe: “Ik realiseerde me niet dat het niet toegestaan was”

foto: Cor Vos

Julian Alaphilippe verloor vandaag het geel door een tijdstraf in de vijfde etappe, nadat hij in de laatste twintig kilometer een bidon had gepakt, wat niet is toegestaan. “Het is een beslissing van de wedstrijdofficials, het zij zo.”

Alaphilippe realiseerde zich niet dat hij iets had gedaan wat niet mocht. “Het was een erg lange en saaie etappe met een erg nerveuze finish. We probeerden geconcentreerd te blijven om het geel te behouden en de etappe te winnen met Sam (Bennett), maar hij pakte wel de groene trui, wat goed nieuws is.”

Dat hij nu de gele trui kwijt is, heeft hem niet ontmoedigd. “Het is geen probleem. Morgen verman ik mezelf en zullen we het vergeten.”

Dit artikel delen:

22 Reacties

Gilberto 2 september 2020 om 19:04

Flip is een prima knul!

pirazzi 2 september 2020 om 19:08

Dom hoor.

Murcia 2 september 2020 om 19:09

Lullig voor Julian, temeer daar Movistar renners precies het zelfde deden Link:https://twitter.com/laflammerouge16/status/1301193986108002306/photo/2

Duh 2 september 2020 om 22:59

Anderen (Verona (MOV), Kuss) hebben dezelfde straf gekregen…

Olly 2 september 2020 om 19:10

Het was een verzoek van PL aan Preudhomme, omdat de ploeg opbrandde :-)).
OT: Gezien het ADHD karakter van Flip kan ik mijzelf voorstellen dat hij met alles bezig is in de finale behalve zulke regels, Ik denk dat de verzorger echter wel een stuk wijzer moet zijn, en hem daartegen moet beschermen door geen bidon aan te geven. ìk weet niet wat die verzorger gedacht moet hebben.

Polleke 2 september 2020 om 19:27

Omdat dit vrijwel nooit bestraft is geworden, net als het stayeren achter (eigen) ploegsuto’s, tientallen bidons in de vrije natuur keilen, over voetpaden knallen en levensgevaarlijk sprinten…

Ronald Seinhorst 2 september 2020 om 19:28

Ik vind een tijdstraf voor het ploegen klassement logischer dan voor de renner zelf, dus ik hoop dat ze nog wel in beroep gaan tegen de tijdstraf! Ook de Movistars dan ook 16+!

Michelangelo 2 september 2020 om 20:15

Niet zo snugger van de verzorgers.

Zeker in een wandeletappe als deze was er genoeg gelegenheid om te eten en te drinken.

Jammer voor Flipke, maar dat zijn de regels. En Yates nu in het geel, benieuwd wat dat voor dynamiek gaat geven. Zou ie dan toch voor een klassement gaan…

LB108 2 september 2020 om 23:44

Denk niet dat de verzorgers zelf kiezen waar ze gaan staan..

sjaspatat 2 september 2020 om 20:38

Was dit vroeger gewoon geen geldboete ipv tijdstraf ?

Mac-S 2 september 2020 om 21:22

Is al wel langer zo. Ik herinner me dat Porte ooit ook 20 seconden straf kreeg omdat hij een gelletje ging ophalen voor Froome. Waardoor Froome zelf dan weer niet gestraft werd.
M.a.w. als Flip dorst had, had hij Devenyns die bidon moeten laten aanpakken.

SjorsPatate 2 september 2020 om 21:45

Erg netjes van Alaphilippe om zijn verzorger uit de wind te houden. Die had daar natuurlijk nooit een bidon aan moeten bieden.

LB108 2 september 2020 om 23:45

Denk even na. Denk je dat die verzorger uit zich zelf deze plek uitkiest..?

Filipo 2 september 2020 om 21:46

Vooropgezet plan, nu hoeft de Deceuninck – Quick Step niet meer voorop te rijden en kunnen Alaphilippe en consorten weer vanuit de luwte aanvallen.

Ivanoviclover 2 september 2020 om 21:53

Niet erg? Leg dat maar uit aan de sponsors ;)

horsm 2 september 2020 om 22:33

Lekkere blunder van de ploeg, zeg. Dat geel krijgen ze niet meer terug.

Ligthning 3 september 2020 om 00:25

En Roglic ontliep vandaag ook een tijdstraf, omdat het Kuss was die de bidon op minder dan 20 km van de meet aannam. Kuss kreeg de 20 seconden straf met de glimlach. Waarbij duidelijk is dat deze regel zijn doel voorbijschiet. Eigenlijk zou de ploeg (Jumbo-Visma) of de renner (Roglic) die de bidon van de overtreder kreeg, moeten bestraft worden. Dit incident is inderdaad vergelijkbaar met dat van Porte – Froome met het gelletje. Toen werd hier moord en brand geschreeuwd over dat omzeilen van het reglement. Nu het de kopman van een Nederlandse ploeg betreft, lees je hier niets over. Hallo, Nederlandse buren ? Nationalisme en chauvinisme troef ?

Dr op en dr over 3 september 2020 om 01:24

.

Natte spons 3 september 2020 om 09:06

.

xistnc 3 september 2020 om 09:14

Ik heb de reacties van destijds even doorgenomen, maar ik kan nergens terugvinden dat jij toen ook al vond dat deze regel zijn doel voorbij schiet.

Dr op en dr over 3 september 2020 om 09:34

xistnc +1

Het gaat de heer Lighting hier ook helemaal niet om de betreffende actie. Het artikel gaat over een Franse renner rijdend bij een Belgische ploeg, waarbij hij vervolgens verwijst naar een Australische renner die een bidon aanneemt voor een Britse renner, om te kunnen afgeven op een Amerikaanse renner die een bidon aanneemt voor een Sloveense renner.

Dat deze laatste twee rijden voor een Nederlandse ploeg wordt dan vervolgens aangegrepen om lekker te kunnen trollen met dat eeuwige Nederland-België gezeur. Dit terwijl 90% van de Nederlandse bezoekers hier hem waarschijnlijk nog gelijk zou geven ook als hij enkel zou benoemen dat dit achterlijke straffen zijn terwijl veel ergere zaken onbestraft blijven.

Het was gewoon een domme actie van Julian, maar bovenal van de ploeg. De regel dat er in de laatste 20 kilometer geen bevoorrading meer mag aangenomen is nu niet bepaald nieuw. Dus als Julian echt zo’n dorst had, dan had één van z’n ploeggenoten hier even dat bidonnetje moeten aannemen, zoals bij andere ploegen dus ook gebeurd.

Persoonlijk vindt ik het ook lullig om renners hiervoor tijdstraffen te geven, maar ik ben wel blij dat de jury consequent is en niet enkel Verona (Movistar) en Kuss (Jumbo) hiervoor bestraft, maar blijkbaar ook de ballen heeft om hun eigen landgenoot te bestraffen ondanks dat hij in het geel rijd.

Chris Van Uden 3 september 2020 om 11:43

+1 Dr op en dr over

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair