Juan Pedro López emotioneel na behoud roze trui: “Had dit niet verwacht”

zondag 15 mei 2022 om 19:27
Juan Pedro López emotioneel na behoud roze trui: “Had dit niet verwacht”

foto: Cor Vos

“Dit is een droom voor mij. Ik kan het op dit moment nog altijd niet geloven.” Dat waren de woorden van Juan Pedro López kort nadat hij met succes zijn roze trui had verdedigd in de Giro d’Italia-etappe met aankomst op de Blockhaus. De verschillen zijn echter heel klein in het algemeen klassement.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

“Ik had zeker niet verwacht om hier te staan. Op de top van de Blockhaus, een dag voor de rustdag, mét de roze trui”, gaat López verder op de website van zijn ploeg Trek-Segafredo. Halverwege de slotklim moest de Spanjaard afhaken bij de favorieten toen hij, door een gekke manoeuvre voor hem, even van de fiets moest. “Helaas was dit mentaal een heel moeilijk moment voor mij. Maar ik moest gefocust blijven.”

López herpakte zich en hield de schade binnen de twee minuten. “Ik moest mijn focus 100% op de wedstrijd houden. En ik zei tegen mezelf dat ik mijn tempo weer moest vinden om nog een dag de roze trui te kunnen dragen. Dat was mijn droom, en die is nu uitgekomen”, aldus JuanPe. Zijn voorsprong in het klassement is wel geslonken tot 12 seconden op nummer twee João Almeida. Romain Bardet is de nummer drie op 14 seconden van López.

Excuses aan Sam Oomen
Dinsdag gaat de Giro verder met een etappe naar Jesi. “Eindelijk hebben we een rustdag”, lacht López. Ook waren er nog excuses van de Spanjaard aan het adres van Sam Oomen in het flashinterview. “Ik wil sorry zeggen tegen Sam. Op een gegeven moment stonden we onder druk en hij probeerde mij naar buiten te duwen. Daar verloor ik mijn verstand even en heb ik een bidon naar hem gegooid. Daar wil ik sorry voor zeggen.”


Dit artikel delen:

6 Reacties

vevie 15 mei 2022 om 20:41

Dat bidonnetje kon Oomen wel gebruiken voor de wanprestatie van TJV hier in het klassement.

Anton van Valouwe 15 mei 2022 om 20:49

Voldoende om gediskwalificeerd te worden.

VerstandOpNul 15 mei 2022 om 21:30

Lopez, een allemansvriend met een zwart randje?

Jacob Lohof 15 mei 2022 om 22:07

Ik vind knap dat hij nog in roze rijdt, ondanks de actie van Arensman. O nee hier mag je niet kritisch zijn over Nederlandse rijders en Jumbo rijders.

xistnc 15 mei 2022 om 22:15

Mag best, maar moet dat in elk draadje?

Toen Lopez moest afhaken na dat onhandige manoeuvre van Arensman had ik met hem te doen. Maar bij nader inzien denk ik dat het karma was vanwege die bidon naar Oomen.

Jacob Lohof 15 mei 2022 om 23:21

Deze man heeft gewoom ADHD net als Ciconne, gelukkig is Bauke er voor de rust. Daarnaast via ik Trek een team.die er tenminste voor rijdt

Volg hier

Headlines

Materiaalzone