Juan Molano schenkt Manzana Postobon ritzege in Portugal

vrijdag 24 februari 2017 om 16:41
Juan Molano schenkt Manzana Postobon ritzege in Portugal

De derde etappe in de Volta ao Alentjeo is gewonnen door Juan Molano. De ploegmaat van Jetse Bol versloeg na een rit van 208 kilometer in de straten van Mértola het Britse talent Christopher Lawless. In het algemeen klassement staan de Spanjaard Carlos Barbero nog altijd aan de leiding.

De ontsnapping van de dag kwam op naam van vijf renners; Daniel Turek (Israël Cycling Academy), Anton Vorobyev (Gazprom-Rusvelo), Evan Huffman (Rally Cycling), Domingos Gonçalves (RP-Boavista) en Diego Rubio (Caja Rural-Seguros RGA). Halverwege de wedstrijd hadden zij een voorsprong van net geen drie minuten. Zij werden al na drie uur koers bijgehaald, mede doordat het Portugese W52/FC Porto het peloton op een lint trok in de bevoorradingszone.

Bij een van de tussensprinten wist klassementsleider Barbero als eerste te finishen en zodoende zijn voorsprong uit te bouwen. Achter hem werd onze landgenoot Jasper de Laat tweede. Door de bonificatiesecondes is hij opgerukt naar de derde plek in het voorlopige algemeen klassement.

Dit artikel delen:

8 Reacties

TheArt 24 februari 2017 om 16:51

Zat er al wat aan te komen. Die jongen gaat een prima carrière uitbouwen.

En De Laat begint het jaar goed. Sterker nog, die staat hoog op de nominatie om prof te worden als hij de lijn van eind vorig jaar doortrekt en daar lijkt het wel op.

Romāns Vainšteins 24 februari 2017 om 16:57

Ik zou zelfs nog wel wat verder willen gaan en stellen dat dit ‘een hele grote’ gaat worden. Wanneer zijn groeicurve zich doorzet tot top 10 in WT-koersen is het straks een wereldtopper.

BlancoProCycling 24 februari 2017 om 17:05

Moet Roompot Ariesen niet eens een kans geven?

RubenAV 24 februari 2017 om 17:11

Dat hebben ze gedaan, maar dan wel Tim. Johim is wat ouder en daarom minder potentie wellicht, maar zijn uitslagen lijken me wel goed genoeg voor Roompot.

Verweggistan 24 februari 2017 om 18:10

Goede lead-out van Jetse neem ik aan :)

Noud89 24 februari 2017 om 19:17

Tuurlijk wordt dit een hele grote. Hij is colombiaans, dus als hij een resultaat boekt gaan we hem hypen en zeggen hoe fantastisch hij is ondanks dat het een heel heel heel matig bezet rondje in Portugal is.

Verder is Molano inderdaad best een leuk talent.

zijwieltje 24 februari 2017 om 19:34

Ik heb echt nog nooit van hem gehoord maar gelukkig weet ik nu dat hij een hele grote gaat worden. Nu kan ik weer in mijn eigen wielerclubje zeggen dat Molano echt een hele grote gaat worden en zo gaat dat dan weer verder.

argon18 24 februari 2017 om 20:53

de mannen van metec doe het weer goed in deze koers

Headlines

Materiaalzone

Populair