Journalist Sander Kleikers volgt Ard Bierens op als persmanager Jumbo-Visma
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 21 november 2023 om 14:43

Journalist Sander Kleikers volgt Ard Bierens op als persmanager Jumbo-Visma

Jumbo-Visma heeft een nieuwe Head of Press and Communications. Sander Kleikers zal per 1 december verantwoordelijk zijn voor alle communicatie en media van de Nederlandse wielerploeg. Hij volgt Ard Bierens op, die onlangs liet weten dat hij zal vertrekken voor een nieuwe uitdaging bij voetbalclub PSV.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Kleikers is al ruim twintig jaar actief in de journalistiek en communicatie. In de wielerwereld werkte hij de laatste jaren als presentator en commentator voor Eurosport. Daarvoor was hij programmamaker, eindredacteur en presentator bij onder meer het regionale L1. De afgelopen jaren was hij als communicatieadviseur ook al betrokken bij verschillende organisaties.

“Met zijn journalistieke en communicatieve kennis, aangevuld met vele jaren ervaring in het internationale wielerpeloton is Kleikers een welkome versterking voor Team Jumbo-Visma”, laat de ploeg weten op zijn website. “Communicatie is een essentieel onderdeel van onze organisatie. Richting de internationale media, onze relaties, de fans en natuurlijk onze eigen Team Jumbo Visma-familie”, legt CEO Richard Plugge uit.

“De afgelopen jaren hebben we gebouwd aan een communicatiestrategie die goed past bij ons team en onze ambities. We zijn blij dat we met de komst van Sander Kleikers de rol die is vrijgekomen na het vertrek van Ard Bierens goed hebben kunnen invullen. We kennen Sander natuurlijk al langer uit de brede wielerfamilie. Zijn stijl, kennis en ervaring past goed bij ons.”

Mooie uitdaging
Kleikers kan niet wachten om te beginnen bij Jumbo-Visma. “Door de jaren heen heb ik vele facetten van het journalistieke en communicatieve vak met veel plezier ingevuld. Ik kijk er nu heel erg naar uit om samen met mijn nieuwe collega’s de communicatiestrategie van de beste wielerploeg ter wereld mede te ontwikkelen en te versterken. Een mooie uitdaging bij deze ambitieuze sportorganisatie.”

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
21 november 2023 18:25
Prima keuze. Vriendelijke kerel, spreekt zijn talen.

En vanuit het idee "o jee het zal toch niet die of die of die worden" is dit sowieso een flinke meevaller.
21 november 2023 14:54
Ik zie nergens op de site of socials van Jumbo-Visma het bericht staan waar naar verwezen wordt in dit artikel, iets te vroeg het bericht eruit gegooid @Redactie ?

Ontopic: Lijkt me een prima keuze, hoop dat hij het toch ietsje anders gaat aanpakken dan zijn voorganger wel.
    21 november 2023 15:17
    Het kan alleen maar beter zijn.
    21 november 2023 17:08
    Er stond ook niets op hun site over het vertrek van Ard, is normaal gesproken ook natuurlijk gewoon een intern dingetje. Ze maken geen nieuwsbericht over elke vacature die ontstaat of moet worden ingevuld.
22 november 2023 07:11
Nou mag Traksel dan ook mee? Want wat is die matig en vol van zichzelf als wielerkenner daar bij Eurosport
21 november 2023 17:54
RK zal wel even gevloekt hebben.
21 november 2023 21:22
Leuke nieuwe baan voor Sander.
Neem aan dat Eurosport nu verlost is van een persoon, die de 'ster-reporter' probeerde te zijn.
Vooral dat overdreven gedoe bij de finish van een etappe stond me tegen.
Maar zeker succes gewenst in deze nieuwe rol.
21 november 2023 16:38
Hij was ook niet neutraal, dus dit juiste plek voor hem

Om te reageren moet je ingelogd zijn.