Josef Cerny verlengt contract bij Deceuninck-Quick-Step

donderdag 18 november 2021 om 11:25
Josef Cerny verlengt contract bij Deceuninck-Quick-Step

foto: Cor Vos

Josef Černý zal ook in 2022 en 2023 koersen voor Deceuninck-Quick-Step. De 28-jarige Tsjechische hardrijder zette zijn handtekening onder een nieuw contract dat hem tot eind 2023 aan de Belgische ploeg bindt. Eerder deze week zette ook zijn Italiaanse ploeggenoot Mattia Cattaneo zijn handtekening onder een nieuwe, tweejarige verbintenis.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Černý heeft net zijn eerste seizoen als lid van ‘The Wolfpack’ achter de rug, maar lijkt nu al een onmisbare schakel binnen de Belgische sterrenformatie. De Tsjech maakte dit seizoen geregeld indruk als meesterknecht, maar wist zelf af en toe ook een prijsje te rijden. Naast zijn Tsjechische titel in het tijdrijden werd hij tweede in een etappe van de Ronde van het Baskenland (achter zijn ploegmaat Mikkel Frølich Honoré), vierde en vijfde in Vuelta-tijdritten en vierde in de Sparkassen Münsterland Giro.

Grote motor 
“Ik heb het gevoel dat ik het hele seizoen een goede vorm heb laten zien, met enkele hoogtepunten”, begint Černý in een persbericht. “In de Ronde van het Baskenland won ik dan wel niet, maar ik kwam samen met Mikkel over de finish. Dat was geweldig. Ik koester ook mooie herinneringen aan mijn Tsjechische tijdrittitel en de Vuelta. Ik wil ook in de toekomst zoveel mogelijk wedstrijden winnen met de Wolfpack. Iedereen is gemotiveerd. Ik ben zo blij dat ik nog twee jaar kan blijven.”

Patrick Lefevere, de grote man achter Deceuninck-Quick-Step, is ook blij dat Černý langer aan boord blijft. “Josef is een nuchtere jongen en heeft een ongelooflijk grote motor. Hij kan op kop van het peloton sleuren, in de aanval gaan en hij is ook nog eens een geweldige tijdrijder. We kunnen nu blijven samenwerken en ervoor zorgen dat zijn capaciteiten nog beter naar voren komen.”

Dit artikel delen:

15 Reacties

Michelangelo 18 november 2021 om 11:42

Renner X: “ik ben zo blij in de Wolfpack, blablabla’
Ploegbaas: ‘Renner X is een fantastische renner voor in onze kudde blablabla”

Alle persberichten over contractverlengingen komen gewoon hierop neer. Weinig verheffend, weinig vernieuwend. En uiteindelijk ook niet erg geloofwaardig, omdat het ook gewoon gaat om een zak centen, vraag en aanbod. Maar waar Lefevere daar in het Nieuwsblad heel open over is, lijkt dat in de persberichten na contractverlening geen issue.

Overigens denk ik wel dat renners als Cerny, Cattaneo e.d. heel waardevolle pionnen zijn in de ploeg. Zeker in een ploeg vol ego’s is het zaak om ook renners te hebben die wat minder moeite hebben om tweede viool te spelen. 11 Messi’s op een veld gaan geen champions league winnen….

0
Melkzuur 18 november 2021 om 12:47

“Een ploeg vol ego’s” dan nog wel. Je track record kennende zal je zeker Evenepoel vernoemen, maar wie nog? Of telt het ego van Evenepoel voor tien?

0
Michelangelo 18 november 2021 om 13:04

natuurlijk telt het ego van Evenepoel voor 10. Zijn ego is te groot voor zijn lichaam, voor zijn ploeg en zelfs voor de natie. Een beetje de Ronaldo van de wielersport, maar dan zonder de prestaties.

Maar daarnaast heb je ook gewoon allerlei andere haantjes in de ploeg. Cav, jakobsen, Alaphillipe, Asgreen, Lampaert, Senechal, Cavagna etc. Allemaal een heel stuk sympathieker, maar vooral ook renners die goed genoeg zijn om zelf te kunnen winnen in heel veel wedstrijden. Allemaal vedettes op de fiets.

En voor de balans in de ploeg is het goed om daar ook wat types naast te hebben die niet starten met de gedachte om zelf te winnen. Een type als Cerny is gewoon een goede derny…. Dus voor de balans zijn Cerny, Cattaneo, Declercq, Devenyns etc gewoon essentieel. En daarom zijn dit soort renners in mijn ogen veel nuttiger dan nog een extra kopman erbij.

Maar als je ergens zure melk in wilt zien, dan zie je dat ook…

0
Melkzuur 18 november 2021 om 13:13

Sta me toe het niet met je eens te zijn. Evenepoel, Cavendish en Jakobsen, dat zijn inderdaad haantjes. Senechal met een beetje goede wil, een half haantje. Maar de rest is dat absoluut niet. Niet meer ego's dan in andere, goed scorende ploegen dus.

0
Michelangelo 18 november 2021 om 13:21

Denk dat we het niet heel erg oneens zijn. Types als Asgreen, Lampie of Alaphillipe zijn zeker bereid om te werken (en ik vind het ook gewoon toffe renners). Maar het zijn niet de renners die graag op 100 km van het einde al op kop willen rijden voor een ander als ze zelf nog winstkansen zien. En dat mag je eigenlijk ook bijna niet van ze verwachten gezien hun kwaliteiten. En als ze dat keer op keer moeten doen, dan heb je gegarandeerd gedonder in je tent. Kijk even naar Almeida en het camion-verhaal.

En dan is het gewoon goed dat je ook gewoon wat andere renners in je ploeg hebt. Want die doen dat zonder morren en met heel veel plezier.

En ja, Cav, Jakobosen en Evenepoel da’s inderdaad van een heel ander slag….

0
Geel Zwarte Bril 18 november 2021 om 13:35

Evenepoel is inderdaad de Ronaldo van het wielrennen zonder de prestaties van Ronaldo idd. Blaast torenhoog van daken, maar heeft zich nog steeds niet bewezen in een grote ronde of een echte klassieker.

0
thorsen 18 november 2021 om 13:48

Goed verhaal. Renners die veel te goed zijn om vanaf 100km van de meet op kop te rijden, en dat waarschijnlijk niet eens mogen van hun ploegleider, hebben een ego, maar toch niet? Een ploeg vol ego’s en uiteindelijk komen we op 2 sprinters en een wonderkind uit? Ik denk dat je even opnieuw moet beginnen.

0
Melkzuur 18 november 2021 om 13:57

Het is wel erg makkelijk om opnieuw af te komen met het mantra dat Evenepoel eerst maar eens iets moet bewijzen.

Noem eens vijf profrenners die op hun 21 jaar, tweeëntwintig of meer (kleine) koersen hebben gewonnen? Je mag gerust 120 jaar terug gaan in de tijd. Extra bonuspunten als die renner(s) geen enkele van hun overwinningen in de sprint hebben behaald. Evenepoel heeft dan bovendien ook nog eens heel wat maanden verloren in zowel 2020 (Corona-crisis) als 2021 (revalidatie).

In zijn leeftijdsrange is Pogacar uiteraard beter, dat weet ik ook wel (al is hij anderhalf jaar ouder). Maar welke huidige profrenner van maximum 22 heeft meer bewezen/gewonnen dan Evenepoel? Als hij dan toch niet zo veel voorstelt als renner, dan moet je er makkelijk enkele kunnen opsommen.

0
Michelangelo 18 november 2021 om 14:11

@Thorsen,
Zeg tegen Asgreen en Lampaert dat ze dit seizoen iedere wedstrijd moeten rijden voor pakweg Alaphillipe of Evenepoel, en ik kan je garanderen dat je herrie in de tent hebt. Want Asgreen en Lampaert zijn renners die weten wat ze willen en kunnen (en wat niet). En dat ga je vooralsnog niet hebben met Cerny lijkt me. Of Devenyns.

@Melkzuur,
De grote mond van Evenepoel voelt voor mij hetzelfde als wanneer pakweg Donyell Malen (of voor de Belgen: De Ketelaere van Brugge) zich hetzelfde zou uiten als Ibrahimovic. Prima voetballers, al enkele mooie matchen gespeeld, maar gezien hun prestaties niet passend om zichzelf neer te zetten als God himself. Iets wat inmiddels wel gewoon past bij Zlatan, en ook gewoon door nagenoeg iedereen geaccepteerd wordt en gezien wordt als iets moois of leuks.

Dus ja, als zijn prestaties zijn praatjes moeten matchen, dan moet Evenepoel nog heel grote wedstrijden gaan winnen. Of heel snel minder hoog van de toren blazen, dat is de andere optie.

0
Steven_E 18 november 2021 om 14:13

Al jouw berichten over DQS komen ook op hetzelfde neer

0
Melkzuur 18 november 2021 om 14:39

Ik onthou vooral dat je niemand uit het huidige peloton van 22 of jonger kan bedenken, die hetzelfde heeft bewezen op de fiets als Evenepoel.

Dat hij een groot ego en een grote mond heeft, klopt. Maar hey, is dat net niet leuk voor zowel zijn fans als zijn haters? Het is zelfs extra leuk voor die laatste groep, want hij zal altijd meer verliezen dan dat hij zal winnen.

0
Panache 18 november 2021 om 16:35

Er zijn heel wat renners die net zo stormachtig binnen kwamen als Evenepoel en voor hun 22e al heel wat moois wonnen. We hebben uit het huidige peloton Pogacar (podium Vuelta, winst Tour), Sagan (won op zijn 21e ook Polen en vele sprints), Kreuziger (wat was hij goed in 2008), zelfde geldt voor Boasson Hagen. Eerder hadden we Andy Schleck (op zijn 22e 2e in de Giro in zijn debuut). Zo zijn er meerderen, denk alleen al aan Bernal die op zijn 21e nog veel moest knechten maar wel al hele mooi overwinningen boekte om vervolgens op zijn 22e al de Tour te winnen. Het zijn allemaal hele goede renners, maar Kreuziger en Hagen zijn nooit echt tot de wereldtop doorgebroken. Hoe Evenepoel zich gaat ontwikkelen zullen we zien, garanties bestaan gelukkig niet in de topsport.

0
Steven_E 18 november 2021 om 14:16

Evenepoel heeft al verschillende malen gezegd nog niet te staan waar Pogacar of Roglic staan. Dus ik snap je vergelijking Malen -> Ibra niet.

0
xistnc 18 november 2021 om 14:23

Lefevere zit de laatste tijd vooral in de koopjeshoek.

Heeft Cav al verlengd?

0
Adorni 18 november 2021 om 14:52

Hoort dit soort verlengingen niet in het transfernieuwsoverzicht ipv een apart nieuwsitem?

Als Cav verlengt is dat nieuws, maar renner 28 van de ploeg is toch geen nieuws? En Lefevre elke dag een naampje lossen.
Morgen eindelijk dan Cav?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone