Jonathan Milan pakt zijn vierde tweede plaats: “Mis ook beetje ervaring”
foto: Cor Vos
woensdag 24 mei 2023 om 19:58

Jonathan Milan pakt zijn vierde tweede plaats: “Mis ook beetje ervaring”

Jonathan Milan spaart tweede plaatsen in deze Giro d’Italia. Na zijn ritzege in San Salvo wist de sprinter van Bahrain Victorious nog vier keer naar een tweede stek te sprinten. Ook in Caorle was het raak, want alleen Alberto Dainese bleek sneller dan Milan. “Dat is jammer, want ik had het team graag de zege bezorgd, maar we moeten ook blij zijn hiermee”, vindt hij.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

“Ik moet eerst en vooral de ploeg bedanken voor het fantastische werk dat ze geleverd hebben vanaf de start”, aldus Milan in gesprek met SpazioCiclismo. “Natuurlijk waren mijn benen vandaag niet op zijn best na de beklimmingen van gisteren. Ik heb alles gegeven, maar in de finale was het een beetje moeilijk om het wiel van Andrea Pasqualon te houden. Ik haalde hem pas in de laatste 300 a 400 meter bij en begon toen ook mijn sprint. Ik probeerde nog zoveel mogelijk renners in te halen, maar ik zat te ver.”

De 22-jarige Milan weet dat hij nog flink wat stappen kan maken. “Het ontbrak hier een beetje van alles. Ook een beetje ervaring, denk ik”, zegt de Italiaan, die al zo goed als zeker is van de paarse puntentrui. “Maar ik ga het niet rustig krijgen. Zelfs in de tijdrit naar de Monte Lussari moet ik nog doortrappen. Maar laten we eerst aan morgen gaan denken en proberen deze Giro uit te rijden.”

 
2 Reacties
Sorteer op:
Milan mag terugkijken op een topgiro. Wint een rit & paars als hij de aankomende dagen nog even doorpeest. Is echt geen eendagsvlieg of zo, gaan we nog jaren terugzien.
24 mei 2023
Hij moet vaak van (veel) te ver komen. Hij kan daardoor wel profiteren van de slipstream en steeds met de hoogste snelheid van alle spurters finishen. Maar trop is te veel. Steeds 15 tot 20 m goedmaken de laatste 150 m is bijna onmogelijk. Zelfs tegen niet topsprinters zoals in deze Giro. Of het nu aan de positionering ligt of aan de ploeg (waar zaten de voorlaatste man en de lead-out ?) is mij niet duidelijk.

Reacties zijn gesloten.