Jonas Vingegaard na Lombardije: “Ik had voor plek vijf kunnen gaan, maar ik kwam alleen voor winst”

zaterdag 8 oktober 2022 om 19:06
Video

Jonas Vingegaard en Jumbo-Visma namen hun verantwoordelijkheid in de Ronde van Lombardije 2022. Het mocht echter niet baten, want de Deense kopman kon op het moment suprême niet mee met de verrassende Mikel Landa en mede-favorieten Tadej Pogačar en Enric Mas. “Ik miste net één of twee procent om met hen mee te kunnen”, vertelt hij aan WielerFlits.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

“Eigenlijk voelde ik mezelf de gehele dag best goed”, zegt de 25-jarige Deen. “Het was een harde koers en op het einde had ik nog één of twee procent nodig om met de besten mee te kunnen. Toch heb ik geprobeerd hen te volgen, maar daardoor blies ik mezelf op. Als ik iets verdedigender had gekoerst, dan had ik kunnen vechten voor de vijfde plek. Maar ik kwam hier alleen voor winst. En daar was ik vandaag gewoonweg niet sterk genoeg voor.”

Toch leek de beslissing op Civiglio – de voorlaatste klim – enigszins als verrassing te komen. Plots wisten een paar renners zich af te scheiden en Vingegaard zat daardoor op een gaatje. “Nee, een verrassing was het niet. Ik zat achter Adam Yates en hij kon het wiel niet houden. Daarna heb ik geprobeerd het gaatje te dichten. Terwijl ik daarmee bezig was, plaatste Pogačar zijn aanval. Die kon ik niet beantwoorden, zo zit het eigenlijk.”

Jonas Vingegaard direct na zijn Tour-zege. Foto: Bram Berkien

De beste van 2022 en de Tour 2023
De winnaar van de Tour de France beëindigt in Italië zijn seizoen. Doorgaans komt de winnaar van La Grande Boucle als winnaar uit de bus als het gaat om de beste renner van het jaar, maar daar wil Vingegaard niet in mee gaan. “Als je naar de World Ranking kijkt, dan is Pogačar dat op zeker. Of ik het gevoel heb dat ik mijn titel móet verdedigen in de Tour van 2023? Nee, dat niet. Maar ik wil dat uiteraard wel!”

Dit artikel delen:

8 Reacties

bunchsprinter 9 oktober 2022 om 09:27

Idd. Pogi en Evenepoel zijn de sterkste renners. JV heeft het sterkste team. En kan met Rogla, WvA en Vinegaard resultaten halen. Mits Niermann goede plannetjes smeedt

1
Romāns Vainšteins 9 oktober 2022 om 08:06

Ach ja, rijtjes..

Evenepoel vs Pogacar is iig het duel dat ‘we’ aankomend jaar willen zien. Die eerste is tegelijk volledig doorgebroken als dat hij als zijn echte hoofddoelen behaald heeft: als er een winnaar moet zijn is hij dat in elke geval gevoelswaardig. Hoe goed je ook punttellen kunt. Pogi had een exact vergelijkbaar 2022

Voor mijn gevoel is het zelfs dat Jumbo met Rogly&Vingy, op de trekhaak van WvA, eerder de uitdagers dan favorieten zijn. Aankomende tour. Iets wat de beide heren vele malen meer zal bevallen dan tegenvallen: zulke enorme persorakels zijn het niet waar je nog best een Zeeuwse schelpenwrikker op zet.

0
Lalsacien 9 oktober 2022 om 09:15

Als je kijkt naar de overwinningen dan heeft Evenepoel de mooiste lijst. Het punt is dat Pogacar (ook een prachtige lijst) en Evenepoel elkaar weinig zijn tegengekomen.
De allermooiste overwinning komt op naam van Vingegaard.
1.Evenepoel
2.Pogacar
3.Vingegaard/Van Aert

0

Oei. laat het de REV-fanboys niet horen Jonas…. Ik ben het overigens met hen eens dat REV de renner van het jaar is. Dat er überhaupt discussie over is zegt natuurlijk wel e.e.a over weer een bizar jaar van Pogacar.

-1
advocaat van de duivel 8 oktober 2022 om 22:21

Puur op punten is Pogacar de beste. Qua uitstraling van zeges, Remco

1
Mooie Sjors 8 oktober 2022 om 22:59

De ‘Big 5’ in ieder geval wat hertekend dit jaar.

Pogacar en Van Aert de 2 alleskunners die op heel verscheiden terreinen uit de voeten kunnen met een ijzersterk seizoen. Van der Poel en Roglic nog wel flitsen van hun klasse getoond, Alaphilippe weggezakt. Mede vanwege pech.

Vingegaard er nu volledig bij als rondetopper, Evenepoel kan je eerder in het rijtje van Pogi en Wout zetten.

Benieuwd wat de orde volgend jaar wordt. :)

0
sus 9 oktober 2022 om 07:43

Remco is de enige die zowel grote ronde, monument,klassieker, wereldtitel, kleine rittenkoersen en dan nog verschillende tijdritten + bronzen medaille tijdrijden op wk , dus met voorsprong de best dit jaar en vingegaard???
Zou me verbazen als die ooit nog een ronde wint

-1
Steve De Wolf 9 oktober 2022 om 09:32

Na de Tour is het nu goed voor Pogi's zelfvertrouwen is dat hij gisteren VIngegaard bergop in de vernieling reed én dat UAE Jumbo wèl aankan.

-1

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone