Jonas Vingegaard geeft toe: “Had niet mijn beste niveau, nog werk aan de winkel”

zondag 12 maart 2023 om 19:24
Jonas Vingegaard geeft toe: “Had niet mijn beste niveau, nog werk aan de winkel”

foto: Cor Vos

Jonas Vingegaard moest in Parijs-Nice genoegen nemen met een derde plaats in het eindklassement. In de slotrit werd de kopman van Jumbo-Visma tweede, ruim achter de heersende Tadej Pogačar. “Toen hij aanviel op de Col d’Èze, dacht iedereen: Ik ga niet met hem mee”, vertelt hij.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Het was niet voor het eerst dat Vingegaard in Parijs-Nice zijn meerdere moest erkennen in Pogačar. “Als ik de benen had, zou ik wat geprobeerd hebben op de slotklim, maar hij (Pogačar, red.) was echt heel sterk”, aldus de Deense klimmer. “Ik besloot hem niet te volgen. Daarom ben ik blij met mijn tweede plaats van vandaag.”

“Ik ben blij met de manier waarop ik gekoerst heb”, concludeert Vingegaard na acht dagen. “Nu kan ik verder werken aan mijn vorm voor de Tour de France. Hopelijk kan ik daar beter zijn, want ik denk dat ik hier niet mijn beste niveau had. Ik heb nog werk aan de winkel.”

Vingegaard mocht zich in Nice wel melden op het eindpodium. In het algemeen klassement had hij een achterstand van 1.39 minuut op Pogačar na een week door Frankrijk. David Gaudu eindigde nog als tweede.

Lees ook:
Tadej Pogacar imponeert met solozege in slotrit en eindwinst in Parijs-Nice

Wedstrijdprogramma Jonas VINGEGAARD

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

9 Reacties

EricV 12 maart 2023 om 18:33

Pogacar heel t jaar goed en doet overal mee voor winst

3
Polleke 12 maart 2023 om 20:47

4 keer gewonnen op 4 dagen… een week geleden…

3
KnightBiker 13 maart 2023 om 00:07

We kunnen ook niet verwachten dat Vingegaard exact hetzelfde doet als Pogacar, iedereen moet het op zijn eigen manier doen.

3
kelderfan 12 maart 2023 om 16:25

Het is goed om te horen, dat Jonas Vingegaard nog werk heeft te verrichten, want tegenover Pogacar is toch wel te kort gekomen.

1
tdola 12 maart 2023 om 16:29

@redactie
In wedstrijd programma mist criterium du dauphine

1
achilles 12 maart 2023 om 23:28

Rustig verder bouwen, heeft enkel invloed op zijn eigen conditie. En dan maar zien hoe onverslaanbaar Pogacar is in juli.

In Baskenland en Dauphiné geen Roglic, Pogacar of Evenepoel. Dus wel een dikke kans om 2 topkoersen op zijn naam te zetten, zou zijn erelijst ook wat extra cachet geven.

1
KevinK1986 13 maart 2023 om 09:31

Lekker het eigen plan trekken.
Pogacar is een onwaarschijnlijk talent en wordt één van de grootste aller tijden.
Lijkt hem vrijwel geen moeite te kosten om dit soort rondes om zijn naam te zetten. Zijn standaard niveau is zó bizar hoog, wat hem nagenoeg onklopbaar maakt in dit soort koersen. Ik ben dan ook enorm benieuwd hoe hij dadelijk in MSR en Vlaanderen gaat zijn. Laten we hopen dat we later ook de beste Pogacar in de Tour gaan meemaken.

Hoezeer ik het TJV ook gun, deze man is een fenomeen. Koerst altijd en overal en laat zich het hele jaar door zien.

1
Martino87 12 maart 2023 om 17:05

Toch mooi 13 secondes dichterbij dan in de Tirreno van vorig jaar.

0
Dikke Vrouw 12 maart 2023 om 21:17

Tuurlijk is er nog wat werk juli is nog ver alles onder controle

0

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Populair

Materiaalzone