John Degenkolb na hectische etappe: “Het was waanzin vandaag”

donderdag 2 februari 2017 om 14:41
John Degenkolb na hectische etappe: “Het was waanzin vandaag”

Foto: ANSA / MATTEO BAZZI

Met de winst in de derde rit van de Dubai Tour, boekte John Degenkolb vandaag zijn eerste zege namens zijn nieuwe werkgever Trek-Segafredo. Na een hectische etappe met zandstormen en waaiers, was de Duitser in Al Aqah de snelste in de massasprint. “Dit was een geweldige, gekke en epische etappe,” vertelt Degenkolb na afloop.

Ongeveer halfweg koers zorgde een zandstorm ervoor dat er waaiers gevormd werden. Degenkolb mistte de slag, maar slaagde er alsnog in om in de voorste groep te komen. “Ik reed de hele dag op mijn limiet. Toen de waaiers zich vormden, zat ik niet direct in de eerste groep. Maar ik heb hard gevochten om er weer bij te komen”, kijkt hij terug. Degenkolb ging in gesprek met de organisatie. “Ik vond het gekkenwerk. We hebben met de officials gesproken om tot een oplossing te komen waar we allemaal blij mee zouden zijn. Maar tegen de tijd dat het zover was, werd het duidelijk dat het snel beter zou worden.”

De slotfase verliep niet van een leien dakje. “De laatste twee kilometers waren erg zwaar. We moesten van ver komen, maar zijn als team rustig gebleven en hebben gewacht op het juiste moment. Het was belangrijk dat we bij elkaar bleven en dat we elkaar bleven helpen. We hadden een hele goede leadout. Ik kon het wiel van Kiel (Reijnen) pakken en gelukkig kon ik er in de laatste meters overheen. Het ging perfect, de timing was goed.”

Degenkolb dankt zijn ploeggenoten. “Het was geweldig om te zien hoe hard zij gewerkt hebben. Voor mij was het erg belangrijk dat ik de ploeg een overwinning terug kon geven.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

Silent Hill 2 februari 2017 om 14:49

Deze keer zijn drinkbus niet moeten gebruiken dus.
Misschien komt het dan toch nog goed met die jongen.

0
allieballie 2 februari 2017 om 14:56

Het wiel van Kiel, mooi!

0
Baukema Tomoulin 2 februari 2017 om 15:51

Het is hem ook wel gegunt om weer een lekker seizoen te draaien.

0
DeGroteMolen 2 februari 2017 om 20:27

Mooi voor Dego na zoveel ellende. Ik gun het hem van harte.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone