John Degenkolb in ziekenhuis met infectie
dinsdag 16 september 2014 om 18:47

John Degenkolb in ziekenhuis met infectie

foto: Sirotti

Een geïnfecteerde wond houdt John Degenkolb al enige dagen aan het ziekenhuisbed gekluisterd. Eén van de wonden die hij opliep in bij zijn val in de zevende Vueltarit blijkt ontstoken te zijn. De Duitser houdt echter goede hoop op het WK.

“Ik had jullie liever verteld over het grote feest dat ik samen met mijn ploegmaats had gevierd na de Vuelta, maar zoals dikwijls in het leven liggen geluk en pech dicht bij elkaar”, schrijft Degenkolb op zijn Facebookpagina. “Een feestje is er niet van gekomen. Ik meld jullie vanuit het ziekenhuis dat de lymfeklieren in mijn lies waren opgezwollen tot de grootte van tafeltennisballen. Op den duur kon ik nauwelijks nog lopen door de pijn.”

“De laatste kilometers in de Vuelta waren een marteling en na de laatste etappe kreeg ik koude rillingen en koorts. Toen ik thuis kwam, ben ik naar de dokter gegaan en die heeft me meteen naar het ziekenhuis gestuurd. Met een infuus krijg ik nu antibiotica toegediend. Ik moet nog een paar dagen ter observatie blijven, maar het wereldkampioenschap eind volgende week komt niet in het gedrang. Het WK blijft mijn doel.”

Dat beaamt ploegarts Anko Boelens in een bericht van Giant-Shimano. “Hij leek goed te herstellen, totdat één van de wonden weer pijn ging doen in de voorlaatste rit. Gewone antibiotica hielpen niet meer, dus moest hij naar het ziekenhuis. Maar we verwachten hem daar over twee dagen weer uit.”

RIDE Magazine