Johan van der Velde keert terug als buschauffeur bij Metec-TKH

Johan van der Velde keert terug als buschauffeur bij Metec-TKH

Johan van der Velde - foto: Cor Vos (archief)

zaterdag 22 februari 2020 om 10:02

Johan van der Velde zal ook in 2020 deel uit blijven maken van het wielerpeloton. De 63-jarige oud-renner werd vorig jaar getroffen door acute leukemie, maar is weer aan de beterende hand. Dit seizoen zal hij weer achter het stuur van een ploegbus plaatsnemen. Na het stoppen van Roompot-Charles maakt Van der Velde namelijk de overstap naar Metec-TKH, zo maakte de continentale formatie gisteren tijdens de ploegenpresentatie in Utrecht bekend.

De wielerwereld werd vorig jaar opgeschrikt door het nieuws dat Van der Velde getroffen was door acute leukemie. De Brabander (derde in de Tour van 1982) onderging een beenmergtransplantatie en is inmiddels aan de beterende hand. “Ik mag niet klagen. Het is nu acht maanden geleden dat ik mijn transplantatie gehad heb. Ik moet nog om de 2 á 3 weken op controle, maar al met al is het best positief”, vertelt hij. “De doktoren kunnen nog niet zeggen of ik helemaal genezen ben, maar de komende jaren zullen zij alles nog goed in de gaten houden. Het heeft tijd nodig.”

Metec-TKH nam afgelopen winter de teambus van het gestopte Roompot-Charles over. Ook buschauffeur Van der Velde gaat dus mee. “Voor ons is het erg belangrijk om iemand te hebben die van de hoed en de rand weet”, legt ploegmanager Michel Megens uit. “Wij rijden dit seizoen weer veel meerdaagse wedstrijden in het buitenland. In totaal zijn we zo’n 65 dagen in het buitenland op pad”, rekent hij uit.

Van der Velde kijkt uit naar het nieuwe seizoen. “Ik wil graag de draad weer een beetje oppikken”, geeft hij aan. “Dan blijf je ook de binding met de wielersport houden. Dat is altijd beter dan op de bank liggen. Ik heb nog geen idee hoeveel dagen ik mee zal gaan met de ploeg. Ik ben in feite niet meer ziek, al zal ik voorzichtig moeten zijn omdat ik wel iets meegemaakt heb.” Mocht hij gas terug willen nemen, heeft de ploeg een backup paraat.

Zijn eerste koers bij zijn nieuwe ploeg wordt volgende week zaterdag de Ster van Zwolle. “Ik kijk er naar uit. Het wielrennen blijft een stuk van mijn leven. Het zijn bij deze ploeg allemaal jonge jongens. Ik vind het nog steeds hartstikke leuk om daarmee samen te werken.”

Dit artikel delen:

13 Reacties

Wbv14 22 februari 2020 om 10:28

Johan goed om tehoren dat je op de terug weg ben. heel veel sterkte bij je nieuwe ploeg .super mannen van metec om zo icoon erbij tehalen.dat hij nog vele jaren in de wielersport mag zijn.

0
koos verrek 22 februari 2020 om 11:00

Top!

0
Samlambeej 22 februari 2020 om 11:05

Aangenaam om horen dat het beter gaat met mr. Van der Velde.

En top datie een zelfde job terug heeft!

0
josi 22 februari 2020 om 11:18

Da’s mooi nieuws.

0
Peter Lippens 22 februari 2020 om 11:19

Duim alvast dat het de goede richting blijft uitgaan, toprenner en topgast.

0
Ligthning 22 februari 2020 om 12:15

En zo blijven de wielerploegen steeds weer wielrenners met een zwaar dopingverleden aantrekken voor hun entourage. Jammer, en vooral verontrustend.

0
wiebipedia 22 februari 2020 om 12:30

Johan is wel meer dan alleen een renner met een dopingverleden. Heeft zijn demonen al lang geleden allemaal onder ogen genomen en is niet geheimzinnig over zijn keuzes. Iedereen verdient een 2d, 3de 4de kans.
Het tijdperk waarin hij trapte is bovendien niet te vergelijken met de regulatie van nu. Je moet dingen wel in perspectief en tijdsgeest blijven zien. Merckxs is mijns inziens ook een stuk minder fout dan bijvoorbeeld een Armstrong.

0
Samlambeej 22 februari 2020 om 13:38

@Lightning
Kijk toch eens om je heen. Hoeveel zijn er dit jaar alweer gepakt uit alle takken van de sport? He? Topsport en topprestaties = doping in veel gevallen. Wordt je gepakt, dan ga je er 3 of 4 jaar uit. Fair enough. Althans, meestal worden de professionele reeds bemiddelde, grote kanonnen niet gepakt. (zoals Armstrong) Don't hate the player, hate the game.

0
Mechanieker 22 februari 2020 om 21:45

Jammer zo’n commentaar……

0
IlPirata 22 februari 2020 om 12:37

Top voor hem en het is hem zeer gegund na alle problemen.
Zag dat Breukink en Boogerd inmiddels ook weer waren ingelijfd door eurosport als commentator, ook goed nieuws.

0
Arie den Blanken 22 februari 2020 om 14:59

Geweldig nieuws. Voor mij maakt dit alle andere dingen op wielergebied tot een bijzaak.
Als de medische mogelijkheden nog van het niveau waren van 15 à 20 jaar geleden dan was hij er met deze aandoening waarschijnlijk niet meer geweest.

0
Jacco van Stierop 22 februari 2020 om 16:52

Goed nieuws! Was een prachtige coureur en is een fijn mens.

0
GroteSmurf 25 februari 2020 om 22:50

Opvallend, ben het eigenlijk altijd met je mooie reacties eens, jacco !

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone