Joaquim Rodríguez keert terug op de fiets

Door , woensdag 7 september 2016 om 16:37
Joaquim Rodríguez keert terug op de fiets

Joaquim Rodríguez had zijn wielerpensioen al aangekondigd, maar komt daar nu op terug. Tijdens de rustdag in de Vuelta a España heeft Purito met Katusha besproken dat hij mee gaat doen aan Milaan-Turijn, de Ronde van Piemonte, de Ronde van Lombardije en de Abu Dhabi Tour.

‘Hij heeft weinig training nodig om goed te zijn’
CyclingTips deed navraag bij Philippe Maertens, perschef van Katusha. “Het klopt dat Joaquim terugkeert in competitie en die genoemde wedstrijden rijdt. We zijn blij dat hij het doet, nadat we het er dinsdag met hem over gehad hebben. We zijn ervan overtuigd dat het niet meedoen aan de Vuelta goed voor hem is geweest. Bovendien heeft hij weinig training nodig om een goed niveau te halen. Het kan uiteindelijk goed uitpakken, we hopen dat hij ons verrast. Maar ik ben wel honderd procent zeker dat deze koersen écht zijn laatste koersen als prof zijn.”

Dit artikel delen:

36 Reacties

mollemarijden 7 september 2016 om 21:43

Eerlijk vind het altijd een leuke renner. Jammer iets te licht/te klein om een grote ronde te winnen, want verliest gewoon enorm veel in tijdritten.

Tuubke 7 september 2016 om 22:01

Gaan we nu weer van die Wiggins-verhalen krijgen? Die is ook al tig keer gestopt en herbegonnen.

Spinergy 8 september 2016 om 09:19

Er waren genoeg muren in deze Vuelta waar hij schier onklopbaar leek voor mij…

ChefSpijker 8 september 2016 om 09:51

Die heeft een mooi aanbod gekregen van RCS om voor flink wat centen nog bij hun te komen koersen als afscheidstournee. Niet toevallig allemaal RCS-koersen.

Purito 8 september 2016 om 09:59

Hij zegt zelf dat Katusha hem min of meer dwingt, omdat hij nog een contract heeft tot 31 december en Katusha een afscheid in Río te vroeg vindt.

Dat vind ik wel erg slecht geregeld ook met de ploeg. Jammer om dat te zien.

Matisz 8 september 2016 om 10:33

@Purito
Als dat klopt is het toch wel triest. Dan had hij beter de Vuelta, Milaan-Turijn en de RvL kunnen doen. Ik vond die beslissing na Rio al zo vreemd. Als Spanjaard had hij beter als afscheid de Vuelta genomen. Had logischer geweest (zelfs als Catalaan). Dan had Katusha wel wat inschikkelijker geweest, denk ik.Purito had in deze Vuelta een aantal etappes en top -3 en zeker top – 5 kunnen rijden.

Maar om te eindigen met een positieve noot. Ik ben blij dat hij nog enkele maanden op de weg te bewonderen zal zijn. Hoewel normaliter enkel de RvL op de buis komt.

Purito 8 september 2016 om 11:23

@Matisz
Inderdaad. Al snap ik ook wel een beetje dat hij liever wil afsluiten met een 2e plek in de Vuelta dan wellicht plek 5. Maar hij had inderdaad gewoon de Vuelta moeten rijden. Maar gelukkig is hij dan nog wel te bewonderen in Lombardije.

Milaan-Turijn en Abu Dhabi Tour zijn ook live op Eurosport. Althans, dat waren beide koersen vorig jaar.

Matisz 8 september 2016 om 12:28

@Purito
Zou wel vet zijn mocht hij Lombardije winnen. Ik heb het parcours bekeken als hij er in de afdaling nog bijzit en op dat kleine puistje voor de finish kan hij wegspringen. Maar kom hij rijdt nog een paar koersen dat is het belangrijkste.

schipperaar 8 september 2016 om 12:32

@purito
Waarom zelf geen wielerschool beginnen, jeugd scouten op 12/13 jaar en evt heb ik mooie klassiekers om het op te leren voor een prikkie.

Sagan=hulk 8 september 2016 om 17:05

Opvallend nieuwtje: Purito zou een aanbod hebben gekregen van een nieuwe Spaanse ploeg, gesponsord door de provincie Valencia (?). Mogelijk heeft Katusha hier lucht van gekregen en vonden ze dit niet kunnen, waardoor hij het jaar moet uitdoen. Zelf verwacht ik geen goede prestatie in deze wedstrijden. Door mee te delen dat hij met weinig training in vorm is, zeg je eigenlijk dat hij sinds Rio nauwelijks nog op de fiets heeft gezeten en dan is het gewoon onmogelijk om zo vlug terug in goede vorm te raken.

yara12 9 september 2016 om 10:14

Wat een goed bericht.
Alle respect dat hij wil ophouden met koersen , maar wat mis ik hem.
Zonder hem is de Vuelta veel minder glansrijk en
Alejandro kan na zoveel koersen en 3 rondes het logisch niet meer op hoog niveau aan.
Wat ben ik een fan van deze sympathieke Spanjaarden.
Voor Gesink zat ik natuurlijk ook op het puntje van mijn stoel, ook een kanjer..
Yara

Headlines

Materiaalzone

Populair