Jip van den Bos: “In de Strade Bianche ga ik opnieuw knechten”

Door Jules De Jonghe, dinsdag 5 maart 2019 om 16:08
Jip van den Bos: “In de Strade Bianche ga ik opnieuw knechten”

©Cor Vos

Jip van Den Bos (22) pakte uit met een solo in Le Samyn Des Dames. “Ik kon profiteren van het gelonk naar Chantal Blaak en Jolien D’Hoore”, vertelt de renster van Boels Dolmans aan WielerFlits.


Chantal Blaak, ploeggenote van Van den Bos, rondde zaterdag in de Omloop een solo af. Van Den Bos finishte toen als derde. Vandaag had het talent uit Oostknollendonk hetzelfde scenario als Blaak in gedachten. Eerst reed ze weg met zes andere rensters, daarna probeerde ze het alleen. “Ik had contact met mijn ploegleider en die zei dat het veiliger was om het alleen te proberen, dan met die andere vrouwen naar de meet te gaan.”

Geïnspireerd door Marianne Vos
Van den Bos begon met koersen dankzij haar grote voorbeeld: Marianne Vos. “Ik keek naar de cross op tv en Marianne was gewoon de beste. Toen dacht ik: ‘Dat wil ik ook doen’. Vreemd genoeg heb ik nog nooit gecrost, maar dat staat nog op mijn to-dolijstje.”

Toch moet het voor Van Den Bos niet eenvoudig zijn om haar eigen ding te doen bij Boels-Dolmans, zeg maar het Deceuninck-Quick-Step van het dameswielrennen. “Vandaag kon ik er tussendoor glippen omdat er veel gekeken werd naar onze toppers D’Hoore en Blaak. Maar het klopt, normaal rijd ik voor hen op op. Daar zal deze overwinning niets aan veranderen. Die meiden maken wij wel een stuk sterker, waardoor ik hoop in de toekomst meer mezelf te laten zien.”

Drenthe
Zaterdag gaat de Noord–Hollandse van start in de Strade Bianche. Daarna rijdt ze nog de Ronde van Drenthe, Gent-Wevelgem en Brugge-De Panne. “Ik kijk vooral uit naar de Ronde van Drenthe omdat het een koers is die mij ligt. Bovendien is het ook nog eens in Nederland: “een extra motivatie”, besluit ze.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Hidde 5 maart 2019 om 16:19

Het is oostknollendam, niet donk.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair