Jimmy Janssens breekt sleutelbeen en twee ribben bij val in Waalse Pijl
foto: Cor Vos
donderdag 20 april 2023 om 08:29

Jimmy Janssens breekt sleutelbeen en twee ribben bij val in Waalse Pijl

Jimmy Janssens zal de komende weken niet in actie komen namens Alpecin-Deceuninck. De 33-jarige Belg heeft woensdag bij een valpartij in de Waalse Pijl zijn sleutelbeen en twee ribben gebroken.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Janssens was op goed twintig kilometer van het einde betrokken bij een valpartij in het peloton. Ook (schaduw)favorieten als Andreas Kron en Neilson Powless lagen op de grond, maar konden hun weg weer vervolgen. Janssens had echter minder geluk en moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis.

In het ziekenhuis van Hoei kreeg de renner slecht nieuws: hij blijkt last te hebben van een gebroken sleutelbeen. Ook kampt Janssens met twee gebroken ribben. Hij zal de komende weken dan ook niet in actie komen voor Alpecin-Deceuninck.

Janssens stond op de planning voor de Ronde van Romandië (25-30 april), maar moet zijn plannen nu dus wijzigen. Het is momenteel nog onduidelijk wanneer hij weer een rugnummer kan opspelden.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
20 april 2023 09:29
Het nieuwe normaal… ‘s morgens weet je dat er ‘s avonds iemand in een hospitaal gaat slapen…
20 april 2023 15:40
Inderdaad, er zijn toch wel te veel valpartijen en vooral ook vaak door onnozele acties in het peleton van deze of gene.
    20 april 2023 18:17
    We krijgen natuurlijk meer beelden en info langs allerlei kanalen maar ik ben er extra op gaan letten en dit soort berichten passeren na bijna elke koers, we lezen het en that’s it maar stel je een werkplaats voor waar dit soort toch ernstige kwetsuren dagelijkse kost is… dan gooit de arbeidsinspectie de boel op slot…
    20 april 2023 20:36
    Hier is de UCI leidend en daar weinig van uit. Vandaag aan einde afdaling Tour des Alpes bij brug Tesero weer zeer gevaarlijke bocht gezien met een stalen afrastering buitenkant krappe bocht. Geen enkele stootkussen etc te zien.
    Mbt renners die niet opletten of zonder omzien dwars door peleton gaan. Ineens van links naar rechts of andersom waardoor diegene erachter op voorwiel wordt gereden gebeurde voorheen volgens mij veel minder. En daar valt dus wel iets aan te doen.

Reacties zijn gesloten.