Jim van den Berg wordt teammanager Delta Cycling Rotterdam

donderdag 25 augustus 2016 om 09:00
Jim van den Berg wordt teammanager Delta Cycling Rotterdam

Jim van den Berg wordt vanaf 2017 de nieuwe teammanager van Delta Cycling Rotterdam, de opvolger van het huidige Join-S|De Rijke. De 31-jarige renner van Parkhotel Valkenburg stopt eind dit jaar met fietsen op Continental-niveau om leiding te gaan geven aan de nieuw gestructureerde opleidingsploeg.

“Ik maakt dit wielerseizoen af en daarna ga ik mij richten op mijn nieuwe rol”, reageert Van den Berg tegen WielerFlits. Frank Kwanten, de huidige teammanager, zal zich meer gaan bezighouden met het uitrollen van het Delta Cycling Rotterdam-concept. De sporttechnische leiding komt daarmee in handen van bewegingswetenschapper Van den Berg.

Van den Berg is oprichter van trainingscentrum Robic en combineert zijn wielercarrière met het begeleiden van andere wielrenners. Door de komst van Van den Berg wordt meer duidelijk over de nieuwe koers van het huidige Join-S|De Rijke. De ploeg gaat zich verder richten op het opleiden van jonge talenten. “Het is onze visie om jonge renners niet alleen betere wielrenners te maken, maar ook betere mensen”, zegt Van den Berg. “Daarin delen Frank en ik dezelfde visie. Opleiden gaat verder dan alleen het sporttechnische aspect.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

vanSpringel 25 augustus 2016 om 10:59

Het braafste jongetje van de klas ?

0
RiGHT 25 augustus 2016 om 11:27

het is zn opleiding, en hij heeft daadwerkelijke ervaring opgedaan (hoewel niet op het hoogste niveau), lijkt me op papier prima persoon voor deze taak

0
Jan 25 augustus 2016 om 11:31

bijzondere naam keuze, met PRC Delta daar in die regio ook als Clubnaam

0
Gabriel Melching 25 augustus 2016 om 16:14

Inderdaad Jan, best grappig, ik snap die Rotterdam er ook niet echt in, misschien is het een soort van samenwerking van RWC Ahoy en PRC Delta.

0
koersfanaat 30 augustus 2016 om 11:50

Zo te zien is binding met de regio erg belangrijk, dus Rotterdam in de naam is geen rare stap

0

Headlines

Populair

Materiaalzone