Jim Ochowicz (CCC): “Andere ploegen hadden meer ammunitie in het voorjaar”

maandag 13 mei 2019 om 09:37
Jim Ochowicz (CCC): “Andere ploegen hadden meer ammunitie in het voorjaar”

foto: Cor Vos (archief)

Het eerste klassieke voorjaar van CCC heeft niet geheel gebracht wat werd verwacht. Met alleen Greg Van Avermaet ontbrak het de ploeg aan breedte en ondersteuning. “We hadden niet de mankracht die andere ploegen wel hadden”, legt Ochowicz de vinger op de wond tegenover Cyclingnews.

“Het hebben van een kogel om af te schieten in de klassiekers is erg lastig. Ons plan is om in 2020 wat meer richting een klassiekerploeg toe te bouwen”, vervolgt hij zijn relaas. “Dit verlicht hopelijk ook de druk op Greg een beetje.”

Kopman Van Avermaet liet zich eerder ook al uit over het feit dat zijn ploeg op zoek gaat naar versterkingen. “Ik denk wel dat we een schaduwkopman moeten aantrekken voor de klassiekers”, waren zijn woorden destijds.

Ondanks de zoektocht naar steun voor Van Avermaet, is Ochowicz niet ontevreden over het eerste klassieke voorjaar van zijn ploeg. “We hebben tweemaal het podium gehaald met Greg en mengden ons telkens in de debatten”, haalt hij de hoogtepunten aan. “Het was alleen niet genoeg om als eerste over die finishlijn te komen.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

Jean Dumas 13 mei 2019 om 10:30

Een type Jasper Philipsen, misschien zelfs Jungels.

Natte spons 13 mei 2019 om 11:09

Philipsen is juist een zelfde soort renner, één die ook goed kan sprinten en in een groepje goed kan aankomen. Ze hebben juist een renner nodig die de boel openbreekt, waardoor van Avermaet niet op alles hoeft te reageren. Inderdaad een type Jungels.

Vinyakke 13 mei 2019 om 11:10

Ik hoop maar dat ze Benoot bij LTS laten zitten. Desnoods halen ze keukeleire of wallays dan maar in de plaats, die kan op zijn beurt weer vervangen worden door een jonger equivalent type Van Gestel of Philipsen, in eigen rangen hebben ze al Dewulf en later Van Moer.

Turtlehead 13 mei 2019 om 12:20

Ik denk ze vooral de kanonnen en geweren missen, niet zozeer de ammunitie ;)
Zoeken volgens mij een schaduwkopman en meesterknecht voor het voorjaar, een sprinter met leadout, een klassementskopman en een klassements-schaduwkopman…
Hopelijk zijn ze alvast aan het zoeken

Mwielerfan 13 mei 2019 om 16:46

Ze zoeken iedereen behalve greg

achtpuntzes 13 mei 2019 om 12:20

Volgens mij hebben ze bij Corendon wel laten zien dat je niet echt ondersteuning in de breedte nodig hebt als de kopman in vorm is. Dus is mijn mening dat de topvorm gewoonweg ontbrak bij den Greg dit voorjaar en dat dit smoesjes zijn.

Chaba 13 mei 2019 om 12:24

Eens maar met zoveel koersen zou het natuurlijk wel handig zijn om ook iemand anders te kunnen uitspelen zeker is de iets kleinere koersen. Corendon reed een select aantal koersen wat de focus wat makkelijker maakt.

west 13 mei 2019 om 14:47

Dat is natuurlijk geen bewijs, dan zou je ook kunnen zeggen dat Gilbert heeft bewezen dat van Avermaet Roubaix gaat winnen als hij belabberd Nederlands leert spreken.
Om alles wat MvdP doet over te nemen is natuurlijk onzin, ook aangezien er nooit bewezen is dat zijn prestaties met een klassieke, conservatieve voorbereiding en ploeg niet nog veel beter zouden kunnen zijn dan dat ze nu zijn…

leegloper 13 mei 2019 om 17:10

Precies, een sterke ploeg had hem beter teruggebracht in RVV. Trouwens, ze hadden sowieso nog Devolder in de voorste groep, maar die bleef daar, terwijl Mathieu op kop op het vlakke reed.

Mwielerfan 13 mei 2019 om 16:47

Ammunitie, klinkt als vreemde vertaling

Headlines

Materiaalzone

Populair