Jesper Asselman maakt comeback na blessureleed: “Eindelijk mag ik weer koersen”

Jesper Asselman maakt comeback na blessureleed: “Eindelijk mag ik weer koersen”
zaterdag 11 augustus 2018 om 07:32

Jesper Asselman kan na maanden blessureleed weer een rugnummer opspelden. De renner van Roompot-Nederlandse Loterij keert vandaag in de Slag om Norg terug in competitie. “Het heeft heel lang geduurd, maar ik mag eindelijk weer koersen”, zegt een opgeluchte Asselman tegen WielerFlits.

We gaan terug naar het begin van het seizoen. Het is 15 februari, de dag van de tweede etappe in de Ruta del Sol. In de etappe, die uiteindelijk Wout Poels zou winnen, gaat het gruwelijk mis voor Asselman. Bij een valpartij tijdens de rit breekt hij zijn enkel. Asselman belandt tijdelijk in een rolstoel en werkt maandenlang intensief aan zijn herstel.

Bijna een half jaar later gaat het sein op groen. Asselman mag weer koersen. “Op trainingen zag ik al dat het weer beter ging. De vermogens die ik trapte en het gevoel waren goed. Op de fiets mag ik mijn enkel weer volledig belasten.”

Afgelopen week reed hij ik al wat na-Tourcriteriums om ritme op te doen. “Ik heb Surhuisterveen, Wateringen en de Draai van de Kaai gereden. In zo’n criterium is het na iedere bocht vol aanzetten en is de piekbelasting op je enkels nog groter dan tijdens een klassieker. Voor mij waren dit belangrijke testen.”

Asselmam staat vandaag in de Slag om Norg weer aan de start van een UCI-wedstrijd. Daarna maakt hij zijn opwachting in de BinckBank Tour. “In mijn eerste profjaar mocht ik in deze koers een dag in de leiderstrui rijden. Dat maakt het wel speciaal dat ik deze koers weer kan rijden. Bovendien wil mijn ploeg met de sterkst mogelijk selectie aan deze wedstrijd beginnen. Het feit dat ik erbij zit, zegt ook al iets.”

“Mijn plan is om deze WorldTour-koers zo goed mogelijk uit te rijden en als er zich kansen voordoen ga ik ze zeker grijpen”, aldus de 28-jarige renner. Door zijn lange absentie is Asselman in tegenstelling tot de rest van het peloton nog redelijk fris. In het najaar hoopt hij daarvan te profiteren in een van de Belgische 1.1-koersen waar de oranje ploeg aan de start verschijnt.

Dit artikel delen:

1 Reactie

wielrenner 11 augustus 2018 om 08:01

Super voor hem, maar er zijn nog genoeg frisse renners in koers hoor!

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair