Jesper Asselman: “Dit is echt heel onwerkelijk”
Foto: Sirotti
dinsdag 11 augustus 2015 om 17:13

Jesper Asselman: “Dit is echt heel onwerkelijk”

Jesper Asselman is na twee dagen de verrassende leider in het algemeen klassement van de Eneco Tour. Twee dagen reed de renner van Roompot Oranje Peloton in de leiding. Daarbij verzamelde hij in totaal vijftien bonificatieseconden, hij heeft nu een voorsprong van vijf seconden op André Greipel (Lotto Soudal) en Elia Viviani (Sky). Na afloop geloofde Asselman het nog niet echt.

“Dit is echt onwerkelijk”, vertelde de 25-jarige renner tijdens het flash-interview. “Gisteren op de kamer grapte ik er al even over met mijn ploeggenoot. Het is mooi dat ik dan weer in de ontsnapping zit en dat het dan ook echt lukt is geweldig.”

Asselman gaf ook aan dat hij veel heeft moeten doen om te staan waar hij nu staat in zijn carrière. “Hard werken staat centraal voor waar ik nu sta, ik heb er hard voor moeten knokken.”

Verdedigen van de trui
De renner van Roompot gaat proberen om de trui nog zeker een dag vast te houden. “Voorlopig ga ik er echt van genieten. Ik hoop dat ik hem na morgen ook nog heb zodat ik er mee kan rijden in de tijdrit.” Hij weet dat het daarna lastig gaat worden. “Maar we gaan onze huid duur verkopen om zo lang mogelijk bovenaan te staan.”

1 jaar Roompot
Toeval bestaat niet, wordt wel eens gezegd. Maar het is vandaag – op twee dagen na – een jaar geleden dat Roompot, in Breda nota bene, bekend maakte het project Orange Cycling te gaan sponsoren. Overwinningen werden er in dit jaar nog niet geboekt, maar nu wordt wel de leiderstrui gepakt in één van de belangrijkste wedstrijden voor de ploeg in de stad waar de ploeg vorig jaar gepresenteerd werd.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
11 augustus 2015 17:24
Mooi voor hem en zijn ploeg "Roompot", dik verdiend, de aanvaller wordt beloond!
11 augustus 2015 18:34
Leuk en meer dan verdiend! Het is hem en Roompot gegund.
11 augustus 2015 18:46
Edit redactie: On-topic aub
11 augustus 2015 19:02
Mooi succes voor de ploeg
12 augustus 2015 12:06
Mooi voor hem!
Maar Roompot mag toch ook wel ergens een ritoverwinning pakken...
Als je kijk naar wat Topsport-Vlaanderen al heeft binnengehaald.

Reacties zijn gesloten.