Jérôme Pineau doet binnenkort zijn verhaal: “Ik hoop voor Parijs-Nice”
foto: Cor Vos
dinsdag 7 februari 2023 om 18:11

Jérôme Pineau doet binnenkort zijn verhaal: “Ik hoop voor Parijs-Nice”

Jérôme Pineau zal binnenkort meer vertellen over de beweegredenen achter het opdoeken van de B&B Hotels-KTM-ploeg. Dat heeft de oud-renner laten weten aan de Franse sportkrant L’Équipe. “Nu is het nog te vroeg, maar ik zal het zeker doen.”

Het verhaal van B&B Hotels-KTM is inmiddels bekend. De Franse formatie had vorig jaar nog grootse plannen richting de toekomst en wilde – met een nieuwe sponsor aan boord – de volgende stap zetten. De beoogde sponsordeal met de stad Parijs liep op een gegeven moment echter vast en Pineau slaagde er niet meer in om een alternatieve gelschieter te vinden. Het aanvankelijk zo ambitieuze B&B Hotels hield zo op te bestaan, met alle gevolgen van dien.

Rondom teambaas Pineau bleef het vervolgens lange tijd stil, maar de inmiddels 43-jarige Fransman heeft nu aangegeven dat hij binnenkort weer in de publiciteit zal treden om zijn kant van het verhaal te vertellen. “Het is nu nog te vroeg, maar ik zal het zeker doen. Het is de bedoeling dat ik over een aantal weken naar buiten zal komen met mijn verhaal. Ik hoop het te doen voor de start van Parijs-Nice. Er zijn eerst wat dingen die ik moet herstellen.”

Sportkrant L’Équipe meldt verder nog dat meerdere oud-renners van B&B Hotels-KTM zich hebben gemeld bij advocaat Romuald Palao. Volgens Palao zijn de nog uit te betalen salarissen over 2022 nu gereguleerd, en kunnen renners zelfs nog een vergoeding eisen.

 
11 Reacties
Sorteer op:
7 februari 2023
Oh ironie, Pineau die zegt dat we iets mogen verwachten vóór een bepaalde datum...
7 februari 2023
Luister maar naar de Berkhoutjes van SEG, welke 6 renners waaronder CAV BOL en Sink bij B&B hadden geregeld.de podcast ‘in het wiel’ met hem als gast geeft een heel goed inzicht in de onderhandelingen tijdslijn en contractuele beslommeringen en het bestuurlijk falen van Pineau als manager. Los van alle sponsors die het af laten weten is er wel
  7 februari 2023
  Even 100 mannen en vrouwen die van hun broodwinning zijn beroofd door zijn falen en de lakse houding van de UCI. Hij zal het nooit zo bedoelt hebben maar toch, de podcast is een aanrader
  Goed om te luisteren ja, die podcast. een tijdlijn vanuit perspectief van seg. Op zich een interessant inkijkje. Veelbelovende intro en dan krijgt berkhout veel te veel ruimte. Berkhout zet pineau neer als lulletje, de teams als geldwolven en zichzelf als held. Zegt het beste voor te hebben met de sport en maakt vervolgens met teams plannetjes om renners binnen het team terug te plaatsen naar dev.team zodat er plek komt voor hun eigen renners. Ik vond het een slecht interview. Het was niet eens een interview maar een monoloog. Er waren tal van mogelijkheden voor verdiepende en kritische vragen. Pitbull zonneveld veranderde in een labradoedel en gastheer warmerdam volgde zoals steeds vaker afgelopen jaren (sinds vertrek dekker) braaf. Ik eindigde met een nare smaak in mn mond die proefde naar het welbewust en schaamteloos schoonvegen van het eigen straatje. Dat een van mijn favoriete podcasts zich hiervoor leende valt me erg tegen. Maar het is maar mijn mening. ga gerust luisteren
  7 februari 2023
  De UCI is hier natuurlijk ook deels schuldig door hun te lange geaccepteer voor de financiën, maar uiteindelijk is de grootste oorzaak voor die werkloosheid wel de lakse houding van Pineau zelf. Het is niet de eerste keer dat een ploeg op WT/PT een twijfelachtige toekomst heeft door sponsorperikelen. Het is alleen wel de eerste keer dat de manager zijn renners niet al ergens in september zijn fiat geeft om eventueel een alternatief te vinden, maar te wachten tot begin december. Wanneer ploegen al trainingskampen voor het nieuwe seizoen organiseren met teambuilding en het plannen van rennerskalenders.
  7 februari 2023
  Quincy, als Berkhout geen woord gelogen heeft, dan is Pineau toch ook terecht als lulletje neergezet? Daarbij komt dat beeld een beetje overeen met wat Pierre Rolland heeft gezegd, die vond weer dat Pineau in de maling is genomen maar de naïviteit spat ervan af. Er zullen heus wel andere figuren als verantwoordelijk aan te wijzen zijn, maar dat Pineau heeft gefaald lijkt mij moeilijk te ontkennen
  Klopt. Allemaal heel gekke dingen en pineau lijkt inderdaad op verschillende momenten flink te hebben geblunderd. Mijn irritatie zit hem vooral in de wijze waarop berkhout zich presenteert icm een weinig kritische houding vd gastheren. Misschien heeft die berkhout wel gelijk, wat meer glans krijgt als hij kritische vragen kan pareren. Daarmee doet de podcast het verhaal, de geinterviewde en zichzelf mi tekort.
  8 februari 2023
  Tijdens de giro ooit 'mogen' meemaken : Zonneveld en Berkhout die samen commentaar doen. Niet te harden. Stelletje elkaar liefkozende betweters met uiterst irritant gnègnè-toontje. Kan me goed voorstellen hoe dat in die podcast gegaan moet zijn.
  8 februari 2023
  Quincy, in principe ben ik het daar wel mee eens. Ik ben oprecht benieuwd wat voor kritische vragen je dan had willen horen?
  @Dahu, ik ben geen journalist, dus ik heb niet met die oren geluisterd. Waar ik wel benieuwd naar ben is de vergelijking tussen de tijdlijn die Berkhout schetst en de tijdlijn die Cavendish schetst. Daar lijken wat onregelmatigheden in te zitten. Er lijkt reeds lang voor december min of meer akkoord te zijn geweest met Astana. Daarnaast had ik Berkhout flink bevraagd over het 'plaatsen' van renners bij ploegen die reeds vol zaten. En ik zou wederhoor vragen (maar dat kan pas na het interview natuurlijk), bij teams. Verder zou ik Berkhout ook vragen wat hij volgende keer anders zou doen en hoe zijn eigen naiviteit ziet. Want wat iemand hierboven al schreef: dit soort initiatieven zijn schering en inslag in de wielrennerij. Al tijdens de tour was er roddel; was het niet slim geweest om pineau meer onder druk te zetten? Er zijn vast nog veel meer vragen te bedenken, het is weer even geleden dat ik luisterde, maar deze vragen zijn me bij gebleven.
7 februari 2023
Heel erg duidelijk verhaal Quincy!

Reacties zijn gesloten.