Jens Reynders heeft aanbod UAE Emirates op zak: “Klaar voor een stap hogerop”

Jens Reynders heeft aanbod UAE Emirates op zak: “Klaar voor een stap hogerop”

foto: Cor Vos

Door Niels Bastiaens en Youri IJnsen
maandag 23 mei 2022 om 18:20
Interview

Jens Reynders (23) kan na dit seizoen de stap maken van Sport Vlaanderen-Baloise naar de WorldTour. En niet zomaar naar een ploeg, want WielerFlits weet dat UAE Emirates hengelt naar zijn dienst. De jonge Belg blijft er rustig onder.

Reynders is momenteel bezig aan zijn tweede profjaar bij Sport Vlaanderen-Baloise, nadat hij eerder ook al op continentaal niveau rondreed bij Leopard Pro Cycling, de opleidingsformatie van Wallonie-Bruxelles en Hagens Berman Axeon. En dat doet hij allesbehalve onaardig.

Waar de jonge Limburger vorig jaar een vijfde plek in de GP Marcel Kint en Egmont Cycling Race (allebei UCI 1.1) tot zijn beste resultaten kon rekenen, toont hij zich ook anno 2022. In de Antwerp Port Epic viel Reynders net naast het podium en hij droeg ook een dag de leiderstrui in de Tour de Hongrie.

Sterke Antwerp Port Epic
“Ik heb me de voorbije weken al goed geamuseerd”, lacht Reynders. “Mijn aanvallende manier van rijden levert me veel moois op en wil ik graag blijven voortzetten. Ik heb de vorm te pakken en daar kan ik nu op verder bouwen. Wie weet haal ik nog een paar mooie prijzen.”

Het zat Reynders niet altijd mee dit voorjaar – foto: Cor Vos

De Antwerp Port Epic was misschien wel het voorlopige hoogtepunt. “Ik heb het vanaf de eerste stroken meteen geprobeerd. Eerst lieten ze me niet rijden. Ik heb het dan nog eens, en nog eens geprobeerd. Uiteindelijk had ik een mooi kloofje, maar net dan werd ik verkeerd gestuurd. Heel jammer, want daardoor werd ik terug ingerekend. Maar ik gaf niet op en bij de volgende strook ben ik opnieuw aangegaan. Helaas kwam alles in de slotronde weer samen.”

“Ik dacht: ik blijf aanvallen, want ik voelde me nog vrij goed. Op een veertigtal kilometer van de streep reden we vervolgens weg met zes man, deze keer definitief. In de finale was het beurt om beurt demarreren, maar zelf was ik het beste al wat verloren en dus was het gokken. Misschien had er een podium ingezeten, maar ik heb een sterke koers gereden. Dat is het belangrijkste.”

Rustig kunnen rijpen bij Sport Vlaanderen-Baloise
Het moet voor de 23-jarige Limburger, die in 2019 de Grand Prix de la ville de Pérenchies (1.2) op zijn naam schreef, deugd doen dat hij dankzij UAE Emirates al een aanbieding uit de WorldTour op zak heeft. “Ik heb twee jaar geleden een stage bij hen gedaan. Daarna zijn ze me blijven volgen, waardoor ik bij deze ploeg rustig kon rijpen.”

Sport Vlaanderen-Baloise is dan ook een opleidingsploeg. Het doel is altijd geweest om door te stromen naar een WorldTeam. En nu voel ik dat ik klaar ben om de stap hogerop te zetten. Of dat effectief bij UAE Emirates gaat zijn, dat is nog onduidelijk. Er is nog niets getekend. Maar ik heb de capaciteiten om lang hard te rijden, en ik denk dat dat mij wel een interessant profiel maakt.”

Reynders was sterk in Parijs-Roubaix – foto: Cor Vos

UAE op zoek naar versterkingen in voorjaarskern
UAE Emirates ziet in Reynders dan ook een pion om de voorjaarskern te versterken, nadat het ook polste bij Dylan van Baarle (die naar Jumbo-Visma trekt), Jasper Stuyven en Mads Pedersen. “Het is er misschien nog niet helemaal uitgekomen, maar ook die wedstrijden liggen mij. Dit jaar heb ik corona gehad en een zware valpartij meegemaakt, waardoor ik drie weken niet heb kunnen trainen in februari. Dat was vloeken, want ik had gepiekt naar die klassiekers.”

Pas tijdens Parijs-Roubaix kwam Reynders er weer door. “Ik reed op een bepaald moment alleen voorop, maar toen reed ik plat. Nog geen twee kilometer verder ging de groep van Mohorič weg, die tot diep in de finale draagt. Ik had toen een minuut voor, dus ik had zeker tot in de finale kunnen meedoen. In het Bos stond ik opnieuw plat, en dat was mijn dood. Maar uiteraard was dat een prestatie om op voort te bouwen. Het toont dat ik in die klassiekers iets te zoeken heb.”

De komende weken wil Reynders het goede gevoel voorttrekken in eigen land. “Maar eerst wacht de Tour of Norway. Daar ga ik in dienst rijden van de ploeg, om nog een paar procentjes beter te worden. Daarna wachten de Ronde van Limburg, de Heistse Pijl, Dwars door het Hageland en het BK. Allemaal koersen waar ik mijn uiterste best ga doen, en wie weet komt er nog iets moois uit.”

Dit artikel delen:

13 Reacties

Thoin 23 mei 2022 om 09:20

Jongen uit mijn buurt.
Sterke beer, soms te sterk en onbezonnen. Zoals die raid in Parijs-Roubaix, rijdt gewoon zijn eigen fiets naar de vaantjes.
Koos eind 2019 voor Hagens Berman en niet voor LTS U23 omdat hij profkoersen wou meerijden. Ondanks het feit dat ze bij LTS hem in 21 al prof wouden laten worden. Heeft nu met 2 jaar Vlaanderen de juiste keuze gemaakt. UAE pikte hem op op stage bij Hagens Berman. Toen al een soort afspraak dat indien hij zich bleef ontwikkelen, hij bij hun aan de slag kon zoals Philipsen. Enigste nadeel, er staat niet echt meer een klassieke ploeg… Gaviria en Trentin eventueel..

0
Landeirovic 23 mei 2022 om 09:25

Klopt! Maar ze zoeken echt naar versterkingen voor de klassiekers. Ook zal in de toekomst een Zwitsers toptalent van de opleiding ploeg van Pogacar komen. Hij is nu nog maar 17.

0
Maillot à Pois 23 mei 2022 om 11:37

Dan heb je ’t over wereldkampioen veldrijden Jan Christen.
Zeker een toptalent, alleskunner ook. Voorlopig komt het er wel vooral uit op de mountainbike en de piste, op de weg komt hij momenteel nog niet echt bovendrijven. Maar dat kan nog komen uiteraard.

0
Ronellenfitsch 23 mei 2022 om 09:52

Ze keken naar Dylan van Baarle, Jasper Stuyven en Mads Pedersen en kwamen uit bij Jens Reynders? Klinkt toch alsof het geld in de Emiraten bijna op is …

0
djerkson 23 mei 2022 om 12:22

Het voorseizoen van Stuyven en dat van Pedersen was vooral vrij matig. Waarom daninvesteren in subtoppers die niet bevestigen en niet investeren/geloven in talenten die mogelijks nog moeten ontbolsteren, zonder er je broek aan te scheuren? Herregodts is er ook zo eentje.

0
Al Phila 23 mei 2022 om 10:10

Dylan naar TJV, alwaar geld vrijkomt door (mogelijk) vertrek Dumoulin, vertrek Groenewegen, mogelijk vertrek Hofstede, onduidelijkheid of Vader zijn oude niveau zal halen, etc. Die hebben hun buit(en) binnen.

Stuyven als ik het goed heb verlengd bij Trek, Pedersen: geen idee, maar een beetje investeren in een aardige knecht is wellicht een optie om in meerdere klassiekers echt mee te doen.

0
xistnc 23 mei 2022 om 10:12

Klinkt toch vooral alsof UAE redelijk wanhopig bezig is om een soort van ploeg voor de klassiekers op te tuigen. Hebben ze bij UAE ploegleiding die wat affiniteit heeft in die hoek, of doen ze het eigenlijk gewoon naast het Pogi-gebeuren als verplicht bijnummertje?

0
Ronellenfitsch 23 mei 2022 om 10:31

Fabio Baldato was toch meermaals tweede in de RVV, dat is Pogacar nog niet gelukt ;-). Dankzij Pogacar z’n vraatzucht is een klassieke kern natuurlijk ook van belang voor Pogacar zelf, en daarnaast als ‘bijprogramma’. UAE rijdt ook gewoon veel koersen, veel meer dan bv Bahrein

0
Wheely 23 mei 2022 om 10:36

Aart reed altijd wel het Vlaamse voorjaar voor Lotto en Rabo meen ik.

0
Nelson 23 mei 2022 om 11:27

Bizar, al lijkt me dit meer op wishfull thinking, maar je weet maar nooit hoe een koe een haas vangt.

0
Kopinkas 23 mei 2022 om 12:03

Merkwaardige keuze inderdaad. Je zou van UAE toch eerder verwachten dat ze voor een Florian Vermeersch of een Brent Van Moer gaan, en als we dan toch bij Sport Vlaanderen – Baloise blijven, zou Rune Herregodts toch een meer voor de hand liggende keuze zijn (maar wie weet hengelen ze die ook nog wel binnen).

0
JensVdB 23 mei 2022 om 18:34

Brent en flor moeten bij Lotto blijven

0
Maillot à Pois 23 mei 2022 om 12:22

Tja, de transfer voor Joel Suter die niet mocht blijven bij Bingoal was ook een grote verrassing.
Die reed heel sterk in de eerste wedstrijden van het seizoen, al is ie nadien wel wat weggezakt.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone