Jens Mouris: “Ik richt me op de klassiekers”

maandag 24 januari 2011 om 17:19

Jens Mouris staat aan de vooravond van zijn derde seizoen bij de Vacansoleil-ploeg. De 29-jarige renner won in 2010 de Ronde van het Groene Hart en haalde enkele knappe ereplaatsen. WielerFlits-lid Il Piccolo Airone sprak met hem.

Ben Swift

foto: Il Piccolo Airone

Mouris voelt zich bij Vacansoleil op zijn plaats. “Twee jaar terug toen de ploeg begon heb ik een mooie kans gekregen en in de eerste twee jaar heb ik langzaam mee kunnen groeien. Je merkt dat de ploeg steeds professioneler wordt en daar word je zelf ook steeds beter door.” Het voorbije seizoen verliep voor hem wisselvallig. “Ik heb een goed voorjaar kunnen rijden, zelf een paar goede uitslagen neer kunnen zetten. Natuurlijk was de Ronde van het Groene Hart echt wel een hoogtepunt. Maar ook in de klassiekers heb ik zelf goed kunnen werken voor de ploeg. Daarna werd het iets minder, maar het einde van het jaar was wel weer sterk.”

Vacansoleil heeft zich de afgelopen maanden stevig versterkt. De komst van nieuwe toprenners juicht Mouris toe. “Het is echt super om zulke renners erbij te hebben. Riccardo Riccò was er vorig jaar natuurlijk al een tijdje bij, maar nu hebben we ook Ezequiel Mosquera. Met zulke renners kunnen we vaker meedoen voor de overwinning. Meedoen voor de overwinning en ook winnen is toch leuker als er maar een beetje achter aan te rijden.”

In 2011 richt Mouris zich voornamelijk op de voorjaarsklassiekers. “Voor mij is het belangrijk om daar goed voor de ploeg te kunnen werken. Als dat achter de rug is kijken we wel weer verder. Ik zou zelf graag de Tour willen rijden, maar ik denk dat de meeste Nederlandse jongens bij de ploeg dat willen. De Italiaanse renners kijken weer meer uit naar de Giro d’Italia, zeker nu met een renner als Riccò erbij. Maar als het niet de Tour de France is maar een andere grote ronde vind ik het ook mooi.”

Met dank aan Il Piccolo Airone

Lees ook:
WF interviewt Wouter Mol: “Finales rijden in het voorjaar”

Dit artikel delen:

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair