Jens Mouris
 hervat in Ronde van Limburg

vrijdag 9 juni 2017 om 14:22
Jens Mouris
 hervat in Ronde van Limburg

Jens Mouris staat zondag weer aan de start van een wedstrijd. De renner van Roompot-Nederlandse Loterij is opgesteld in de Ronde van Limburg (België).

De 37-jarige Mouris is bezig aan zijn laatste maanden als profwielrenner. Aanvankelijk was het plan na Parijs-Roubaix te stoppen, maar die wedstrijd moest hij missen vanwege een trainingsachterstand.

In samenspraak met het teammanagement werd besloten het afscheid met een aantal maanden uit te stellen. Mouris reed dit seizoen pas zes wedstrijden, waarbij hij geen enkele keer de finish haalde. Zijn laatste wedstrijd fietste hij op 1 mei met de Eschborn-Frankfurt ‘Rund um den Finanzplatz’.

Mouris kwam afgelopen winter op voorspraak van Pim Ligthart naar de Nederlandse ProContinentale-ploeg, om als koerskapitein in de voorjaarswedstrijden te fungeren. Maar door de trainingsachterstand kregen de jongere renners de voorkeur van de ploegleiding bij het samenstellen van de wedstrijdselecties.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Mathieu Moller 9 juni 2017 om 14:29

Een typisch gevalletje van een jaar te veel (hoewel dat vorig jaar misschien al het geval was).

0
Vinyakke 9 juni 2017 om 14:58

Lijkt wel 57 in plaats van 37 op die foto. Wat is dat trouwens voor een uitleg: ’trainingsachterstand’. Het enige wat een prof moet doen is trainen en zich verzorgen. Wat heeft die dan 6 maanden uitgestoken? Wat TV-kijken, met de oma wandelen en een nieuwe hamster kopen omdat de vorige opgegeten is door de kat van de buren? Oei, nu ben ik vergeten te trainen, stel ik mijn pensioen wel enkele maanden uit, geen probleem!!!

0
GekkeHenkie 9 juni 2017 om 15:01

Trainingsachterstand houd vaak in dat iemand langdurig ziek of geblesseerd is geweest. Ik neem aan dat roompot zijn contract niet verlengd zou hebben als hij de hele winter op de bank had gelegen (hij had een contract tot parijs-roubaix).

0
wielerman 9 juni 2017 om 15:02

Is ziek geweest.

0
jvh93 9 juni 2017 om 15:24

Deze man had moeten stoppen helaas. Zie hem niet nog een goede uitslag rijden dit seizoen. Zonde voor de renner (toch een aantal mooie resultaten neergezet) en zonde voor roompot

0
Il Cavaliere 9 juni 2017 om 15:54

5 jaar te veel.

0
zipp404 9 juni 2017 om 21:07

Tja.. hadden ze toch maar beter Niki Terpstra gehaald.. ;)

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone