Gosse van der Meer wint in Irvine, Jens Dekker negende bij rentree
Gosse van der Meer - foto: Cor Vos
zondag 27 oktober 2019 om 16:44

Gosse van der Meer wint in Irvine, Jens Dekker negende bij rentree

Gosse van der Meer heeft in Groot-Brittannië de veldrit van Irvine gewonnen. De Nederlandse crosser was in de derde wedstrijd van de National Trophy Series de beste. Van der Meer hield thuisrijders Ian Field en Toby Barnes achter zich.

Het is voor Van der Meer zijn eerste overwinning van het seizoen. Eerder werd hij al eens tweede in de National Trophy Series van Milnthorpe. In het Britse regelmatigheidsklassement staat de Nederlander nu met 106 punten tweede, achter Field. De Brit is met 122 punten koploper.


Jens Dekker negende in Luxemburg

Thijs Aerts heeft een uitstapje naar Luxemburg bekroond met winst in de veldrit van Contern. De jongere broer van Belgisch kampioen Toon Aerts kwam solo over de streep in de UCI C2-wedstrijd. Joshua Dubau uit Frankrijk werd tweede, voor Aerts’ ploeggenoot Andreas Goeman bij Telenet-Baloise Lions.

Aerts kwam na een cross van 65 minuten met een voorsprong van 34 seconden op Dubau over de finish. Goeman gaf 46 seconden toe op Aerts. Met Robin Alderweireld (zevende) en Niels Vandeputte (achtste) eindigden nog twee Belgen in de top-10.

Tim van Dijke was de beste Nederlander in de daguitslag, hij rijdt volgend jaar voor de Jumbo-Visma Academy. Stan Godrie werd zesde en Jens Dekker eindigde bij zijn rentree in het veld als negende.

Uitslag GP de la Commune de Contern (C2)

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
28 oktober 2019 07:27
De vraag is nu, werd Tim van Dijke 4e of 5e?

Reacties zijn gesloten.