Jens Dekker bezorgt Nederland eerste goud op WK veldrijden
Foto: Marcel Koch
zaterdag 30 januari 2016 om 11:43

Jens Dekker bezorgt Nederland eerste goud op WK veldrijden

Jens Dekker is de nieuwe wereldkampioen veldrijden bij de junioren. De jonge Nederlander reed in de openingsronde van de rest weg en hield zonder al te veel moeite stand. De Fransen Mickael Crispin en Thomas Bonnet gingen met de dichtste ereplaatsen aan de haal.

De openingsronde van het junioren-WK in Heusden-Zolder werd gedomineerd door drie Fransen. Anthony Turgis leek na een foutje van landgenoot Mickael Crispin op de Sacramentsberg zelfs even te kunnen wegrijden, maar al snel werd er weer orde op zaken gesteld. Dat was het sein voor Jens Dekker om naar de leiding te gaan. Diezelfde Crispin was de enige die het wiel van Dekker een tijdje wist vast te houden.

Aan het einde van de eerste ronde plaatste Dekker een nieuwe versnelling op een lastig klimmetje. Crispin vond daar geen antwoord op en bleef enkele ronden op een tiental seconden van de neef van Erik Dekker volgen. Naar het einde van de wedstrijd toe kraakte de Fransman en ging Dekker met een mooie voorsprong met de wereldtitel lopen.

Wereldkampioenschap veldrijden 2016
Uitslag juniores

flag-nr1 flag-nl Jens Dekker
flag-nr2 flag-fr Mickael Crispin
flag-nr3 flag-fr Thomas Bonnet
4. flag-ch Kevin Kuhn
5. flag-gb Thomas Pidkock
6. flag-it Jakob Doringoni
7. flag-be Jappe Jaspers
8. flag-es Ivan Feijoo
9. flag-fr Matthieu Legrand
10. flag-de Niklas Markl

RIDE Magazine
27 Reacties
Sorteer op:
30 januari 2016 23:38
@ten dam

Daar heb jij natuurlijk weer een punt ;) Cultuur gaat absoluut verder dan je paspoort. Neemt niet weg dat een donker persoon hier wss over betere middelen beschikt dan zijn evenknie in het originele land van herkomst. In welk geval ik het dus eerder een (positief) verrassende keuze zou vinden, ipv extra knap of speciaal.

Ik vond je eerste post een wat te hoog, en kort door de bocht, het-is-knap-want-hij-is-zwart gehalte hebben. Normaal zijn je posts van een hoger niveau en mogelijk zette een wat ongelukkige formulering me wel op het verkeerde been in dit geval ;)
31 januari 2016 00:06
ha etappe2 bij culemborg een jaar of twee geleden reed er een verstandelijk gehandicapte bruine jongen mee (giro?)

Reacties zijn gesloten.