Jelle Wallays langer uit de roulatie dan gedacht

woensdag 6 maart 2019 om 09:12
Jelle Wallays langer uit de roulatie dan gedacht

Jelle Wallays kwam eind januari hard ten val in de Vuelta a San Juan, waarbij hij enkele tanden brak en een hersenschudding opliep. Aanvankelijk mikte de Belg op een rentree 20 maart in Danilith Nokere Koerse, maar zijn het herstel blijkt langer te duren dan gedacht.

“Veertien dagen na de val begon ik opnieuw te trainen, maar na mijn tandoperatie – waarbij ik vervangexemplaren kreeg – had ik last van een serieuze terugval. Achteraf bekeken was die val echt wel zwaar. Vorige week had ik nog drie dagen lang loeiharde hoofdpijn”, vertelt Wallays, die vorige week pas weer voor het eerst buiten kon trainen, tegen Het Nieuwsblad.

Het is dus afwachten wanneer de coureur van Lotto Soudal zijn rentree maakt. Het klassieker voorjaar mist Wallays in ieder geval: “Ik mik op de Ronde van Romandië, maar pas over een maand heb ik een nieuwe controle bij dokter Swennen van Topdokters. Dan wordt er gekeken hoe het verder moet met dat stuk bot dat ontbreekt in de kaak. In het slechtste geval volgt er nog een operatie. We zien dan wel wanneer dat gepland wordt.”

“Het seizoen stopt niet met Luik-Bastenaken-Luik. Dan denk ik maar aan de Vierdaagse van Duinkerke, de Ronde van België, of misschien realiseer ik mijn droom: de Giro én de Tour in hetzelfde jaar rijden”, sluit hij hoopvol af.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Vinyakke 6 maart 2019 om 09:20

Vreemde droom: giro en tour in één jaar. Dan zou ik eerder dromen van succes in giro in jaar x en succes in tour jaar y. Al maakt hij denk ik voor een tourselectie wel kans als knecht voor ewan in de vlakke etappes denk ik. Belg, sterk, ervaring, teamspeler,…

0

Headlines

Populair

Materiaalzone