Jay Vine kon Carapaz en Kelderman niet volgen: “Helaas ben ik geen machine”

donderdag 1 september 2022 om 17:58
Jay Vine kon Carapaz en Kelderman niet volgen: “Helaas ben ik geen machine”

foto: Cor Vos

Jay Vine was vooraf een van de favorieten voor ritwinst in de twaalfde etappe in de Vuelta a España, en toen hij daadwerkelijk meezat in de vlucht van de dag werd dan ook veel naar hem gekeken. Na zijn twee eerdere etappezeges stelde de Australiër op Peñas Blancas teleur. Hij werd ‘slechts’ zevende. “Helaas ben ik geen machine”, zegt hij.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

“Toen ik loste, wist ik dat het niet mijn dag zou worden”, vertelt de klimmer van Alpecin-Deceuninck op het moment dat hij afhaakte in de laatste vijf kilometer van de klim. “Bij de eerste demarrages had ik geen problemen, maar ze (een groep met onder meer Richard Carapaz en Wilco Kelderman, red.) deden eigenlijk precies wat ik deed de vorige keer. Ik kon niet volgen.”

“Ik ging echt voor de ritzege”, voegt Vine daar aan toe. “We zaten mee in een goede groep van ruim dertig man, met nog met twee ploegmaats. Zij maakten mijn dag heel makkelijk. Ik kon daar ook goed mijn rust pakken.” Toch lukte het niet voor Vine, die zevende werd op 1.12 minuut van ritwinnaar Carapaz.

Strijd om de bergtrui
Dit weekend liggen er wel weer kansen voor Vine. “Ik denk dat er twee goede dagen aankomen dit weekend. Het is jammer dat ik vandaag geen punten heb gescoord voor de bergtrui, maar er zijn maximaal 50 punten te verdienen dit weekend. Hopelijk kan ik er wat pakken in de strijd om die trui”, kijkt hij vooruit.

In het bergklassement leidt Vine met 40 punten. Zijn eerste achtervolger is ploegmaat Robert Stannard met 21 punten, gevolgd door Marc Soler met 20 punten.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Paddie 1 september 2022 om 19:13

Een wielrenner is ook maar een mens.

1
Dikke Vrouw 1 september 2022 om 18:10

Nou jay ik had er meer van verwacht

0
Posterix 1 september 2022 om 22:03

Wint er een paar, verliest er ene. Volgende weer bingo

0
Pizzi 1 september 2022 om 18:25

Oh Jay, de vorm is dalende.

-1

Headlines

Populair

Materiaalzone