Jasper Stuyven: “Reken erop dat we nog een mooi najaar kunnen koersen”

vrijdag 10 april 2020 om 13:00
Jasper Stuyven: “Reken erop dat we nog een mooi najaar kunnen koersen”

Jasper Stuyven - foto: Cor Vos

Jasper Stuyven is een van de weinige renners die dit jaar al een overwinning op zak heeft. Eind februari won de renner van Trek-Segafredo Omloop Het Nieuwsblad, voordat de coronacrisis de Lage Landen lam legde. Momenteel probeert hij zich bezig te houden in zijn woonplaats Monaco.

1-1-1- regel
Stuyven houdt zich in Monaco aan de 1-1-1 regel: niet verder dan 1 kilometer van huis, 1 keer per dag en niet langer dan 1 uur. “We hebben onszelf een ander ritme eigen gemaakt. Het went wel”, vertelt hij aan Het Laatste Nieuws. “Mentaal is het voor alle renners even lastig. Je fietst, maar zonder concreet doel. Daarbij pak je ook onvermijdelijk wat extra gewicht. Dat mag, in deze fase. In december stond ik ook zwaarder dan in de Omloop. Er is nog tijd genoeg om dat weg te werken.”

Spijt dat hij in Monaco is gebleven, heeft hij niet. “Je kan dan vloeken en denken: ‘Pff, zat ik nu maar in België.’ Maar als we hier straks opnieuw buiten mogen en meteen de ons omringende bergen in kunnen, zal het nadeel snel weer een voordeel zijn.”

Geruststelling
Vooralsnog hoeft hij zich – in tegenstelling tot collega’s bij andere teams – geen zorgen te maken over zijn salaris. “Dat onze hoofdsponsor ook eigenaar is van de ploeg, is in deze wellicht een voordeel”, geeft hij aan. “Het bedrijf engageert zich er wel toe om het voorziene werkbudget en onze contracten zo lang mogelijk te respecteren. Dat is een geruststelling.”

Stuyven hoopt dit najaar nog wedstrijden te kunnen rijden. “Ik reken er vooral op dat we nog een mooi najaar kunnen koersen. Met de Tour en de klassieke Monumenten als prioriteiten. Omdat die wedstrijden onze sponsors ontegensprekelijk de grootste return opleveren. Dat wordt cruciaal voor de toekomst van het wielrennen. Zo kunnen we onze sport redden. Hopelijk geraken UCI en organisatoren in de herplanning van de kalender op één en dezelfde lijn. Daar vrees ik eerlijk gezegd een beetje voor.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

Scott Sunderland 10 april 2020 om 14:32

Misschien september weer op internationaal niveau ofzo. Maar wellicht streep door hele seizoen, als het virus blijf sudderen. En je gaat sowieso geen drie grote rondes en alle belangrijke klassiekers in die laatste paar maanden proppen. Ik vind wat afgelast is nu, gewoon afgelast laten.

Emergo 10 april 2020 om 16:25

Ik reken helemaal nergens op.

bomb ba 10 april 2020 om 18:39

Reken ik ook op, Jasper. Straks de Tour als startschot van het seizoen zou geweldig zijn. 4 weken opgeschoven. Daarna de klassiekers, zowel heuvel als kassei, samen met de Vuelta en er komt nog een heel mooi seizoen. Aan alle grote koersen die nog worden gereden extra wildcards geven zodat de hele tak overeind blijft. Daarna aan de tekentafel om een mooi plan uit te gaan werken om de wielersport toekomstproof te maken. Eventueel zelfs met meer digitalisering, mocht dit bevallen.

Headlines

Materiaalzone

Populair