Jasper Philipsen verlaat Baloise Belgium Tour met diepe snijwond

zaterdag 12 juni 2021 om 08:46
Jasper Philipsen verlaat Baloise Belgium Tour met diepe snijwond

foto: Cor Vos

Jasper Philipsen stapt vanmiddag niet meer op de fiets voor de koninginnenrit in de Baloise Belgium Tour. Na zijn valpartij in de etappe van vrijdag moest een diepe snijwond in de knie van de Belg in het ziekenhuis gehecht worden. 

De Tour de France lijkt voor de kopman van Alpecin-Fenix niet in het gedrang te komen. Zijn ploeg laat in een persbericht weten dat hun sprinter drie dagen hersteltijd nodig heeft voor hij weer op de fiets zal stappen.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Rom 12 juni 2021 om 09:09

Zo jammer. Geen kans meer om wat automatismen in te oefenen en hij was voor mij toch één van de favorieten voor het BK volgende week in een sterke, grote ploeg. Nu wordt dat toch moeilijk om in topvorm aan de start te komen. Gelukkig lijkt de Tour niet in gevaar te komen.

Turtlehead 12 juni 2021 om 10:07

Hopelijk kloppen die drie dagen inderdaad. Lijkt mij optimistisch kort. Geen ontstekingen oplopen, anders duurt t erg veel langer.

Turtlehead 12 juni 2021 om 10:10

Wel zorgwekkend vooruitzicht voor de Tourliefhebbers van Alpecin: Philipsen zware knieblessure, MvdP doodziek uit de RvZ, Merlier die al eerder met een slepende blessure uit de Giro moest…
Als dat maar goedkomt ;)

bswinkelss 13 juni 2021 om 09:12

Ik ben toch wel erg benieuwd hoe ze het gaan doen in de tour, met merlier, philipsen en van der poel. Merlier in de pure massasprints, philipsen in de heuvelritten met vlakke aankomst en van der poel op de aankomsten met punch?

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair