Jasper De Buyst breekt schouderblad bij val in Parijs-Nice

zondag 10 maart 2019 om 19:42
Jasper De Buyst breekt schouderblad bij val in Parijs-Nice

Jasper De Buyst heeft bij zijn val in Parijs-Nice zijn schouderblad gebroken. De 25-jarige Belg hoeft niet te worden geopereerd, maar zijn voorjaar lijkt wel voorbij, zo meldt Lotto-Soudal.

De Buyst kwam tijdens de openingsetappe van de Koers naar de Zon samen met de Nederlander Martijn Tusveld ten val op iets meer dan dertig kilometer van de finish. Na zijn tuimelpartij heeft De Buyst nog wel geprobeerd verder te fietsen, maar even later moest hij toch de strijd staken. In het ziekenhuis werd vervolgens de breuk vastgesteld.

“Tweede worden in een massasprint is geen schande, maar dat we Jasper De Buyst de komende weken moeten missen is moeilijk te accepteren. Beterschap, Jasper”, schrijft ploegleider Marc Sergeant op Twitter.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Polleke 10 maart 2019 om 20:21

Spijtig…was zich stilaan aan het opwerken…maandje op de kant en dan voor de volle glorie richting Tour met Ewan…

0
elander 11 maart 2019 om 09:25

Jammer. Voorlopig krijgt hij niet echt de kans om te tonen wat hij in zijn mars heeft. Want toen hij eind 2017 Trentin het nakijken gaf in Binche-Doornik-Binche, liet hij zien dat hij uit het juiste hout gesneden is om het op termijn ook in de klassiekers waar te maken.

0
Apenstaartjekin 11 maart 2019 om 11:54

Was ook een harde smak dat die maakte, leek alsof hij even in de berm geraakte waardoor hij onderuit geblazen werd.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone