Jarige Van der Hoorn bikepackt in Spanje, Laurens Sweeck toch aan de start in Essen

woensdag 4 december 2019 om 16:00
Jarige Van der Hoorn bikepackt in Spanje, Laurens Sweeck toch aan de start in Essen

foto: Cor Vos

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over Taco van der Hoorn en Laurens Sweeck.

Jarige Van der Hoorn aan het bikepacken in Spanje

Taco van der Hoorn viert vandaag zijn 26e verjaardag en de Jumbo-Visma-renner doet dat in Spanje, waar hij aan het bikepacken is met Jan-Willem van Schip. Ze rijden van Malaga naar Girona, een fietstocht van ruim duizend kilometer. In Girona sluit Van der Hoorn komende dinsdag dan aan bij het trainingskamp van zijn ploeg. De geboren Rotterdammer deelde gisteren al via zijn social media een video, waarop ze op enkele onverharde wegen reden.

Behalve dat ze het een leuke uitdaging vinden, is het ook een goede trainingsprikkel, vertelde Van Schip onlangs aan WielerFlits. “Je gaat wel een weekje maken van veertig uur, dat zeker. En Taco moet op tijd op zijn trainingskamp zijn, dus we moeten wel doorfietsen!”


Laurens Sweeck toch aan de start in Essen

Laurens Sweeck heeft de Ethias Cross van Essen van komende zaterdag toegevoegd aan zijn programma. Oorspronkelijk zou de geboren Leuvenaar niet starten, maar nu zal hij zijn zege van vorig jaar toch proberen te verdedigen. Momenteel is hij nog op trainingsstage in Spanje. “Ondanks die trainingskampen heb ik mijn best gedaan om toch één van mijn kopmannen naar Essen te sturen. Een wedstrijd met zoveel geschiedenis verdient dat respect”, licht zijn teammanager bij Pauwels Sauzen-Bingoal Jurgen Mettepenningen toe.

Dit artikel delen:

5 Reacties

kelderfan 4 december 2019 om 16:44

Dat lijkt mij zeker een mooie uitdaging om op tijd voor het trainingskamp aan te sluiten.
Happy Birthday Taco.

koos verrek 4 december 2019 om 17:11

Gaan ze nog es fietsen in hun vakantie…

HoofdIsVrij 4 december 2019 om 17:16

Ik kan die video via twitter en instagram niet vinden… Iemand een linkje?

Lapjestrui 4 december 2019 om 19:07

@redactie: Misschien leuk een aparte fietsvakantierubriek te starten. Wie bikepackt waar en wie reist met wie? Slapen ze in tentjes, slaapzak of hotel, welke douchegel neem je mee? Vliegen ze met CO2-compensatie en via welke reisorganisatie? En wat is hun favoriete vakantieboek over de ontvoering van Heineken?

Romāns Vainšteins 4 december 2019 om 20:17

Volgend jaar allebei bij die andere Lotto onder dak !

Headlines

Materiaalzone

Populair