Jarige Shirin van Anrooij viert WK-titel: “Ik moest hier winnen, dat gaf veel extra druk”

zondag 5 februari 2023 om 14:02
Video

Shirin van Anrooij was vooral heel erg opgelucht met haar WK-overwinning in Hoogerheide. De Zeeuwse veroverde het goud op het WK veldrijden voor de beloften door overtuigend naar het goud te soleren. “Het ging perfect. Ik kan mijn gevoel niet beschrijven”, vertelt Van Anrooij in het flashinterview.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Ik voelde zo veel druk, ook van mezelf, om hier te winnen”, gaat ze verder. “Het voelde alsof ik alleen kon verliezen, maar alles ging perfect en ik ben super blij.” Van Anrooij reed in de tweede ronde weg bij de Britse Zoe Bäckstedt en hield daarna haar voorsprong knap vast.

Voor de renster van Baloise Trek Lions was de keuze voor de beloften een moeilijke. Maar ze is wel blij dat ze voor de U23-titel is gegaan. “Zeker, gisteren zag ik dat Fem echt super sterk was. Maar ik voelde mij heel goed vandaag. Toen ik eenmaal gekozen had voor de beloften, wist ik dat ik moest winnen. Dat gaf veel extra druk, maar ik ben blij dat ik er goed mee om kon gaan”, zegt ze.

Het is dubbel feest voor Van Anrooij, die vandaag ook haar 21ste verjaardag viert. “We gaan vanavond eerst uiteten en dan een feestje vieren in Antwerpen”, lacht de Zeeuwse.

Lees ook:
WK veldrijden: Shirin van Anrooij maakt favorietenstatus waar bij beloften vrouwen

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

3 Reacties

Oblomov 5 februari 2023 om 15:55

Duidelijk de verstandige keuze gemaakt. En nu alles op dat super-WK in Glasgow in augustus.

1
DeSjors 5 februari 2023 om 18:43

Belofte/Elite categorie met/zonder contract zou een stuk eerlijker en amusanter zijn.
U23 categorie voegt weinig meer toe zo. Meiden die al jaren leven als prof en betaald worden tegen meisjes die om allerlei redenen (studie!) iets later richting de top groeien.
Uiteindelijk komen ze er wel door maar zo'n kampioenschap als dit is dan gewoon vrij nietszeggend. Staan er 32 (?) aan de start omdat de rest niet geselecteerd wordt omdat ze de top 20 niet kunnen halen omdat de top 10 fulltime prof is.

0
ken dcq 6 februari 2023 om 12:36

Als je studeert kan je vaak ook een topsportstatuut krijgen en heb je eigenlijk enorm veel vrijheid en kan je leven als een prof (qua tijdsinvestering). Dus op zich hoeft studeren geen prestaties in de weg te staan, voorbeelden legio van wereldtoppers die zware studies hebben gedaan.

En als we je redenering doortrekken, dan kan je beter ook de elite gaan onderverdelen want daar rijden veel vrouwen rond die werken. En werken en topsport combineren is al een groter probleem…

1

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone