Jan-Willem van Schip sluit Europese Spelen af met goud op Omnium

zondag 30 juni 2019 om 16:10
Jan-Willem van Schip sluit Europese Spelen af met goud op Omnium

foto: Cor Vos (archief)

Jan-Willem van Schip had actief kunnen zijn op het Nederlands kampioenschap, maar hij koos voor de Europese Spelen in Minsk. En tijdens de wegwedstrijd van het NK wist Van Schip goud te winnen op het onderdeel Omnium. De Nederlander won twee van de vier onderdelen.

Het eerste onderdeel was de Scratch, waarin Van Schip derde werd. In de Temporace was alleen de Zwitser Théry Schir beter dan Van Schip, die vervolgens wel de laatste twee onderdelen wist te winnen. In de Eliminatie wist de Nederlander zijn Zwitserse concurrent te verslaan in de slotronde, waarna hij ook in de afsluitende Puntenkoers de betere was van Schir.

In de eindstand stond Van Schip met 178 punten soeverein bovenaan, 34 punten voor Schir. Het brons was voor Daniel Staniszewski uit Polen. De Belg Fabio Van den Bossche werd zesde.

Derde medaille
Eerder deze Europese Spelen won Van Schip al zilver op de Puntenkoers en de Koppelkoers, die hij samen reed met Yoeri Havik. Bekijk hier alle uitslagen van het baanwielrennen op de Europese Spelen.

Dit artikel delen:

1 Reactie

vanSpringel 30 juni 2019 om 17:15

The Beast unleashed !

0

Headlines

Populair

Materiaalzone