Jan Ullrich toch niet de nieuwe sportief directeur Rund um Köln

vrijdag 19 mei 2017 om 11:39
Jan Ullrich toch niet de nieuwe sportief directeur Rund um Köln

foto: Sirotti

Rund um Köln moet weer op zoek naar een nieuwe sportief directeur. Jan Ullrich heeft besloten het toch niet te doen. Dinsdag werd bekend dat hij in deze functie zou terugkeren in de professionele wielersport, maar door een stroom aan negatieve berichten in Duitsland ziet hij af van een actieve functie in het wielrennen.

Ullrich zou vanaf dit jaar de rol als sportief directeur van Rudi Altig overnemen. De 43-jarige Duitser deed dat als vriendendienst voor zijn goede vriend en koersdirecteur Artur Tabat. “Ik heb er lang over nagedacht en veel overlegd. Ik doe dit graag voor Artur. Hij is een goede vriend en een goed mens. Ik weet dat hiermee voor hem een hartenwens in vervulling gaat”, zei Ullrich dinsdag.

Vandaag schrijft hij op Facebook toch te bedanken voor deze rol. “Heel veel wielerfans, media en zelfs sponsors reageerden positief op de aankondiging. Maar een aantal media kunnen hier duidelijk niet mee omgaan. Ik wil de wedstrijd niet beschadigen dus heb ik na overleg besloten het niet te doen.”

De rol van sportief directeur zal dit jaar open blijven. Rund um Köln staat dit jaar gepland voor zondag 11 juni. Vorig jaar ging de overwinning naar Dylan Groenewegen. De sprinter van LottoNL-Jumbo versloeg toen André Greipel.

Dit artikel delen:

16 Reacties

DMenchov 19 mei 2017 om 11:43

Wat zwak zeg als dit echt de reden is. Maar ik vermoed dat hij er gewoon geen zin in heeft bij nader inzien. Lekker in de anonimiteit verder leven is voor hem waarschijnlijk het beste.

Kingstown 19 mei 2017 om 11:54

@ DMenchov:

Waarschijnlijk heb je alle ophef en kritiek die er de laatste dagen in Duitsland hierover is geweest niet helemaal meegekregen. Google maar eens wat rond op Tabat, WDR en Steffen Simon. Dan wordt het vast wel duidelijker.

schlunzi 19 mei 2017 om 12:05

Die Duitsers kunnen toch zo heerlijk natrappen… Jammer voor “der Jan”, maar dat komt niet meer goed.

TZV 19 mei 2017 om 12:12

Was toch eigenlijk ook wel te verwachten in Duitsland.

Polleke 19 mei 2017 om 12:13

Dit stond natuurlijk in de sterren geschreven….beetje naiief van zowel de organisator als der Jan zelf om te denken dat dit zomaar zou passeren…

Banddikte 19 mei 2017 om 12:13

Dat hij naast positieve ook veel negatieve reacties zal krijgen kon hij van tevoren ook wel bedenken. Vind dit dan ook een zwak argument je terug te trekken

klootje kriekeljon 19 mei 2017 om 12:17

In Duitsland zijn ze hun verstand nog niet verloren. In de landen waar het wielerpubliek mee gaat in de idiotie van jaren doping in het wielrennen vinden ze vervolgens wat van Duitsers. Crazy world.

Mathieu Moller 19 mei 2017 om 12:20

Doet me een beetje denken aan Game of Thrones met dat ”The North remembers”, maar dan is Duitsland hier The North.

Kingstown 19 mei 2017 om 12:31

@ Banddikte:

Wat het zwaarste weegt is het feit dat de WDR (zender die RuK op TV brengt) besloten had om vanwege dit alles niet alleen een samenvatting van de race uit te zenden, maar ook aandacht te besteden aan Ullrich zijn doping verleden, de uitspraken van Tabat tav Ullrich zijn dopinggebruik en er vooral een dopingdiscussie van te maken ipv een wieleruitzending.

Dat mag en is legitiem, maar dat is niet echt positief voor de wedstrijd zelf. Om verdere schade voor RuK tegen te gaan heeft hij zich teruggetrokken. Dat vind ik op zich geen hele rare reactie, hoewel hij dat misschien vooraf had in kunnen schatten.

Edit: Even de letterlijke quote van Simon erbij gepakt:

Quote:
"Wir halten an unserer geplanten Zusammenfassung fest, es wird aber kein reiner Rennbericht mehr werden", sagte WDR-Sportchef Steffen Simon dem Sport-Informationsdienst.
Brummel 19 mei 2017 om 12:55

@redactie wielerflits mag bij dit soort berichten wel wat context bij plaatsen. ik ben nog oud genoeg om te kunnen raden waar de heisa om is, maar lijkt me dat dit niet voor iedereen geldt.

Shinzawai 19 mei 2017 om 12:59

Geen enkele prof uit pakweg de periode 1993-2007 mag dus nog iets doen in het Duitse wielrennen?

Sebas 19 mei 2017 om 13:51

Dat denk ik wel hoor, maar niet voordat je een helder verhaal op tafel legt over wat ‘passiert ist’ gedurende die jaren. Ik ben niet rouwig om de standvastigheid van de Duitsers.

nederbelg 19 mei 2017 om 14:30

@Kingstown
Bedankt voor de extra kadering. Kan voor mij zo mee het artikel in.
Zoals Brummel zegt: extra context is welkom. Er zijn daarenboven ongetwijfeld ook heel wat WF-lezers die geen gebruikersaccount hebben en die dus geen toegang hebben tot de reacties.

IlPirata 19 mei 2017 om 14:48

Proost Der Jan, succes weer in je wijnkelder.

Jose Maria 19 mei 2017 om 15:25

Sneu dat deze kerel verguisd wordt in Duitsland, ik kan begrijpen dat Jan al die jaren de publiciteit niet heeft opgezocht. Jan is te aardig voor de Duitse wielerwereld.

Krentenbol 19 mei 2017 om 22:44

@Kingstown eens, ik ben dan een van die jongere leden. Gelukkig ben ik ook weer niet helemaal op mijn achterhoofd gevallen en snap dat doping hier waarschijnlijk de aanleiding voor is. Aangezien praktisch elke renner in die periode gebruikte, maar het is in mijn geval wel gissen.

Ik kan me overigens ook wel wat voor stellen van de standvastigheid van de Duitsers. Het is misschien ook wel beter voor het wielrennen van nu, als er wat “grote zondaars van vroeger” niet betrokken zijn bij of meer afstand nemen van de wielersport.

Headlines

Materiaalzone

Populair