Jan Ullrich niet uitgenodigd voor Tourstart

woensdag 28 juni 2017 om 08:49
Jan Ullrich niet uitgenodigd voor Tourstart

foto: Sirotti

De Tourstart in Düsseldorf moet een feestje worden. Er zijn daarom verschillende Duitse wielerprominenten uitgenodigd, maar de grootste naam ontbreekt. Jan Ullrich, nota bene de enige Duitse Tourwinnaar, is niet welkom.

Dat nieuws is bekendgemaakt door Andreas Klöden, een voormalig ploegmaat van Ullrich. “Jan is uitgenodigd in Bocholt, waar hij een liefdadigheidswedstrijd zal bijwonen voor de twintigste verjaardag van zijn Tour-eindzege”, aldus Klöden tegenover de Frankfurter Allgemeine. “Ik ben ook niet uitgenodigd, maar ik ga wel naar Düsseldorf.”

Ullrich is ondanks zijn succes allerminst populair in eigen land. Eerder dit jaar besloot hij na een stroom van negatieve berichten af te zien van een functie als sportief directeur van de Rund um Köln.

Armstrong duidelijk: Fuck ASO
Lance Armstrong reageerde via een Twitter-bericht op het nieuws: “De rode loper uitrollen voor mannen als Jalabert, Virenque, Hinault (en vele anderen) en Jan niet uitnodigen? Pff. Fuck ASO!”

Dit artikel delen:

30 Reacties

Geit in mijn Kelderman 28 juni 2017 om 08:52

Duitsers. Nooit goed geweest in zand over gedane zaken gooien. Daarvoor is hun protestante inborst van boetedoening te groot.

Sephiroth 28 juni 2017 om 09:03

jammer genoeg kan ik dat niet ontkennen. we durven pas de afgelopen paar jaren uitbundig met duitse vlaggen te zwaaien als we een groot toernooi winnen. Naja, eigenlijk ze, want voetbal boeit me te weinig :P

Secondant 28 juni 2017 om 09:10

Ik vind dit altijd zo vreselijk kinderachtig van onze Oosterburen. Misschien wel door Ullrich en Zabel zijn renners als Kittel en Degenkolb gaan fietsen. Die mannen hebben enorm veel betekend voor de sport in hun land. Ja, zij hebben valsgespeeld. Maar zoals bekend deed elke topper dat in die tijd.

Als je op deze manier blijft denken kunnen we Duitsland ook wel uit de NAVO gooien. Zij zijn immers in het verleden fout geweest.

Pédaleur de charme 28 juni 2017 om 09:11

@geit
Die 'gedane zaak' waar jij naar lijkt te verwijzen vind ik wel van een heel andere categorie dan deze. Ik vind dat de Duitsers daar in het algemeen op een indrukwekkende manier mee omgaan. Kunnen wij Nederlanders nog iets van leren. Over de zaak-Ullrich heb ik een minder uitgesproken mening. Ik geloof dat ik dit liever heb dan zo'n Virenque die jarenlang de show mocht stelen op elke Tour-afterparty.

Spinergy 28 juni 2017 om 09:18

Hypocrisie ten top….. Joop, Eddy en Miguel werden volgens mij vorig jaar nog op een platte wagen over de Champs Elysees gereden… Schijnheilig, dus het was wel de goede plek….

Pédaleur de charme 28 juni 2017 om 09:23

@Spinergy
Even afgezien van de vraag of je alle valsspelers met elkaar kunt vergelijken: Ullrich ligt veel verser in het geheugen dan Joop of Eddy, is nog geen verwerkt verleden. De Tweede Wereldoorlog ligt ook gevoeliger dan de Tachtigjarige Ooorlog.

kelderbelg 28 juni 2017 om 09:25

@spinergy

Hypocriet van wie? Omdat Parijs een paar oude pakkers uitnodigd, is Düsseldorf hypocriet omdat zij hun nationale pakhaas niet Uitnodigen? Wat een rare gedachtenkronkel.

Pédaleur de charme 28 juni 2017 om 09:37

Ullrich de nationale pakhaas? Nu doe je Didi Thurau tekort ;-)

Geurt Harm 28 juni 2017 om 09:42

Zeer onterecht. Ullrich hoort er gewoon bij te zijn; heeft een heel land op de fiets geholpen. Er lopen genoeg besmeurde mensen in het wielrennen rond die gewoon nog een belangrijke functie hebben. Door het oorlogsverleden hebben Duitsers geleerd dat ze zichzelf niet mogen vergeven en dat speelt ze parten in deze situatie. Het is een volksaard-probleem. Beste wat de internationale wielerwereld kan doen is hem gewoon wel weer op het podium zetten. Overigens is zijn Tourzege hem nooit afgenomen en zijn tweede plaatsten zijn dat ook niet.

ikbenprocycling 28 juni 2017 om 09:46

Zou best lachen zijn als Jan gebroederlijk met zijn ouwe maat Lance als wielertoeristen de grand depart komen ‘opluisteren’, of ontluisteren.

Geit in mijn Kelderman 28 juni 2017 om 09:48

@pedaleur. Ik vermoed dat jij refereert naar de oorlog maar daar was mijn post in z’n geheel niet aan gewijd. Het gaat me hier om de Duitse houding jegens de sport en z’n vergevingsgezindheid naar oude helden.

achtpuntzes 28 juni 2017 om 10:25

sorry maar dit soort bijzaken interesseert mij geen hol en is wat mij betreft geen nieuwstopic waard. who cares welke bobo’s en oud-renners de organisatie uitnodigt.

Magikdatzeggen 28 juni 2017 om 10:41

Terecht, (ex)dopinggebruikers zouden nergens meer een podium moeten krijgen.

Rebellin 28 juni 2017 om 10:43

@achtpunktzes

Fijn dat jij even verteld wat jouw interesses juist niet zijn. Persoonlijk houd ik niet van schaliegas. Who cares about schaliegas.

On:
Jammer dat ze Der Jan niet uitnodigen. Dat maakt voor de afweging om wel/niet naar Dusseldorf af te reizen weer wat makkelijker. Het zou overigens wel hilarisch zijn als ze vervolgens Lance wel uitnodigen:-)

Thailand 28 juni 2017 om 10:43

Eens met ikbenprocycling, ik vind het ook idioot. Ulrich hoort gewoon een prominente plaats in de start van de tour te krijgen, belachelijk. Zou dat ook een mooie middelvinger vinden naar de organisatie.

Puffin87 28 juni 2017 om 10:55

Ik vind het een prima besluit. Ik zou niet weten waarom je valsspelers er weer bij wilt hebben. Helemaal als je weet hoeveel impact het dopinggebruik van o.a. Ullrich en Zabel heeft gehad in Duitsland. (Zabel en Sinkewitz ook niet welkom neem ik aan?)
Vaak genoeg lees ik hier berichten dat het wielrennen nooit zal veranderen, omdat alle ploegbazen ook oud-renners zijn. Dat je zo nooit van de dopingcultuur afkomt etc..
Nu wil iemand wel een keer dopinggebruikers weren, is het weer niet goed.

Dat de rest destijds ook aan de doping zat, maakt het niet minder erg dat Ullrich dat ook deed. Prima dat ze een dopingzondaar er niet bij willen hebben.

denise 28 juni 2017 om 11:23

Ik begrijp dit niet goed. De oude garde met Merckx, Zoetemelk, Thevenet enz worden toch wel uitgenodigd en hebben ook een doping verleden.

JohanP 28 juni 2017 om 11:24

Boter op hun hoofd die duitsers. Langlaufers, biatleten, atleten, tennissers en god weet wat nog meer komen er mee weg. Alleen de wielrenners zijn de nationale pispaal geworden.

Blaudzun 28 juni 2017 om 11:59

@puffin87,
Tsja, valsspelers weren…. Dan ben ik bang dat enkel Tom Leezer en Olivier le Gac hun tijdrit mogen rijden zaterdag.

ShutUp 28 juni 2017 om 12:11

Wat een hypocriet gedoe, sommige dopingzondaars mogen erbij zijn, deze dan weer niet. Waar ligt dan de grens?

girardengo 28 juni 2017 om 13:45

Er is altijd wel iemand die de nationale dan wel de internationale zondebok mag zijn. Je ziet het in meer sporten. Dat zegt gewoon helemaal niks over het ‘niet-zondaar’ zijn van de rest natuurlijk. Maar die worden daarmee wel ontlast. Intussen komt het nogal onrechtvaardig over.

Spinergy 28 juni 2017 om 14:34

@kelderbelg: hypocriet van de ASO in dit geval

Spinergy 28 juni 2017 om 14:37

@pedaleur de charme: Indurain zat ernaast

josi 28 juni 2017 om 14:51

Ik ben vooral erg benieuwd welke Duitse wielerprominenten ze dan wel uitgenodigd hebben.

leor 16 28 juni 2017 om 15:30

Der Jan is en was in de eerste plaats een slachtoffer van doping, geen dader. In een wereld zonder doping had hij wellicht een keer of 10* de Tour gewonnen …

(* in de veronderstelling dat hij tegen de zomer telkens op tijd mentaal (en fysiek) paraat was, want dat was altijd wel zijn achillespees. )

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair