Jan Ullrich toch niet de nieuwe sportief directeur Rund um Köln

Geplaatst op vrijdag 19 mei 2017 om 11:39

foto: Sirotti

Rund um Köln moet weer op zoek naar een nieuwe sportief directeur. Jan Ullrich heeft besloten het toch niet te doen. Dinsdag werd bekend dat hij in deze functie zou terugkeren in de professionele wielersport, maar door een stroom aan negatieve berichten in Duitsland ziet hij af van een actieve functie in het wielrennen.

Ullrich zou vanaf dit jaar de rol als sportief directeur van Rudi Altig overnemen. De 43-jarige Duitser deed dat als vriendendienst voor zijn goede vriend en koersdirecteur Artur Tabat. “Ik heb er lang over nagedacht en veel overlegd. Ik doe dit graag voor Artur. Hij is een goede vriend en een goed mens. Ik weet dat hiermee voor hem een hartenwens in vervulling gaat”, zei Ullrich dinsdag.

Vandaag schrijft hij op Facebook toch te bedanken voor deze rol. “Heel veel wielerfans, media en zelfs sponsors reageerden positief op de aankondiging. Maar een aantal media kunnen hier duidelijk niet mee omgaan. Ik wil de wedstrijd niet beschadigen dus heb ik na overleg besloten het niet te doen.”

De rol van sportief directeur zal dit jaar open blijven. Rund um Köln staat dit jaar gepland voor zondag 11 juni. Vorig jaar ging de overwinning naar Dylan Groenewegen. De sprinter van LottoNL-Jumbo versloeg toen André Greipel.


Buitenkans: 385 euro korting op de SRAM Red eTap Groepset

Nieuwe fietskleding nodig? Ruime keuze en scherp geprijsd!

Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Reacties Toon reacties Verberg reacties