Jan Ullrich, Adne van Engelen, Wout van Aert, Marc Hirschi

Jan Ullrich, Adne van Engelen, Wout van Aert, Marc Hirschi

foto: Sirotti

zaterdag 4 augustus 2018 om 20:00

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over de opgepakte Jan Ullrich, een Nederlandse wereldkampioen bij de studenten en Wout van Aert die van zich laat spreken.

Jan Ullrich in de nor

Voormalig Tour de France-winnaar Jan Ullrich heeft zichzelf in de nesten gewerkt. Tijdens een feestje van buurman Til Schweiger is hij ongevraagd het terrein binnengedrongen en zou hij betrokken zijn geraakt bij een vechtpartij. Dit meldt Bild. “Ik heb vijf uur op het politiebureau gezeten. Het klopt dat er zich een incident heeft voorgedaan met Jan”, bevestigt Schweiger het incident. Over een mogelijke (cel)straf is nog niks bekend.


Adne van Engelen grijpt wereldtitel bij studenten

Adne van Engelen heeft zich zaterdagmiddag tot wereldkampioen onder de studenten gekroond. De 25-jarige Nederlander komt normaal gezien uit voor het Duitse BikeAid en werd in 2017 ook al Nederlands kampioen bij de studenten. Van Engelen (lid van West-Frisia) rondde in het Portugese Braga een lange solo af en mag zodoende met een gouden medaille terug naar Nederland.


Van Aert neemt optie op eindzege in Denemarken

Wout van Aert eindigde vandaag als tweede in de 19,1 kilometer lange individuele tijdrit in de Ronde van Denemarken. De 23-jarige Belg vergrootte zijn voorsprong op naaste concurrent Rasmus Quaade en verdedigt in de vlakke slotrit een voorsprong van een dikke halve minuut op zijn voornaamste tegenstrever. “Ik ben verrast door dit goede resultaat”, reageert de wereldkampioen veldrijden tegenover Het Nieuwsblad. “Maar dat ik tegelijk de leiderstrui behoud… Een perfecte dag!”


Hirschi pakt ritzege in Alsace

Marc Hirschi heeft de derde rit in de Tour Alsace op zijn naam geschreven. De 19-jarige Zwitser van Sunweb Development is bezig aan een uitmuntend seizoen; de Europees kampioen bij de beloften tekent in de Elzas alweer voor zijn vierde seizoenszege. De talentvolle ronderenner zag de 26-jarige klassementsleider Geoffrey Bouchard (dit najaar actief als stagiair bij AG2R La Mondiale) als tweede eindigen, waardoor de Fransman zijn leiderstrui behoudt. Brandon McNulty eindigde als derde.

Dit artikel delen:

8 Reacties

jessevdalen 4 augustus 2018 om 20:29

Hirschi volgend jaar laten debuteren bij de wt tak. Wat een talent is dat

0
Titaantje 4 augustus 2018 om 20:42

hehe die Jan, wsl hadden ze een feestje met eten en had hij honger. Eten was ook in zijn beste wielerjaren al zijn lust en leven.

0
Slurpie Blauw 4 augustus 2018 om 21:03

Wordt Ullrich de Maradona van het wielrennen?!

0
ONCE 4 augustus 2018 om 21:31

Jan Tokkie

0
Scott Sunderland 4 augustus 2018 om 22:49

Jan is onlangs (weer) gescheiden en schijnt een beetje een alcoholist te zijn…Te veel geld en vrije tijd waarschijnlijk.

Tot zover de roddelpers…

0
ah-ja 4 augustus 2018 om 22:50

Gaat niet lekker met Jan, eerst druggebruik, dan zn vrouw kwijt, nu dit… jammer

0
miguelon 5 augustus 2018 om 01:52

Wat is dat toch met mijn wielerhelden? Op één voor eeuwig, Frank, de God. Op twee José Maria Jimenez op drie Jan Ullrich, op vier Marco Pantani, op vijf Miguel Indurain.

Indurain past niet in het rijtje, maar goed….
Die onvoorspelbare, labiele, vaak zelfvoldane en luie natuurtalenten…. heerlijk!! Ze zijn zo leuk om volgen, ik mis ze. Ik zie ze ook niet meer in het huidige wielrennen. Sagan heeft een Flair, Dumoulin oogt naturel, maar nee, ze hebben 'het'niet. Indurain had 'het' ook niet hoor, maar hij kon zo heerlijk verpletteren in een tijdrit van 50+ km.
Na de dood van Chaba was het al vrezen voor een vroegtijdige dood van een ander. Twee lieten algauw ook het leven, altijd gedacht dat der Jan er zich ook nog zou bij voegen… Ik zie ze zo graag, wat kon VDB heerlijk spelen met Bartoli en Boogerd, wat was die ITT in de hitte sterk van Ullrich, hoe onnoemelijk ontroerend was Pantani niet bij Via Van Oudenhoven. Dat moet je echt gezien hebben
https://m.youtube.com/watch?v=Tn_FuBPfDJg
Guido Belcanto kreeg z'n idool te zien, maar zo kwetsbaar, zo menselijk, net als Ullrich… Goed anderhalf jaar later was Marco er niet meer.
Wat HAAT(te) ik Lance Armstrong!!!

0
Emergo 5 augustus 2018 om 10:05

Dat krijg je als je niet meer fietst, je raakt van het padje af.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone