Jan Bakelants kleurt etappe: “Ik voel onderschatting en wil bewijzen dat ik soms nog een goede renner kan zijn”

Jan Bakelants kleurt etappe: “Ik voel onderschatting en wil bewijzen dat ik soms nog een goede renner kan zijn”

© Cor Vos

dinsdag 13 juli 2021 om 18:51

Jan Bakelants had vandaag de juiste ontsnapping te pakken. Maar op de Portet-d’Aspet zag hij met lede ogen toe hoe Patrick Konrad van hem wegreed. De Kempenaar finishte uiteindelijk achtste. “Ik verlies hier een mooi podium.”

Bakelants (35) kende vandaag een begenadigde dag. Na een lastige beginfase slaagde hij erin om samen met Chris Juul Jensen en Fabien Doubey weg te rijden uit het peloton. Later maakte Patrick Konrad nog de oversteek vanuit een grote achtervolgende groep, terwijl Juul Jensen de rol moest lossen. De achtervolgende groep slaagde er echter niet in de aansluiting te maken.

De drie vooraan wilden ook niet wachten. “Als je dat doet, weet je ook niet wat er gaat gebeuren”, aldus Bakelants achteraf. “Bovendien wilde ik op die tweede klim vooral mijn eigen tempo rijden. Dat is goed gelukt. Dat Konrad wel de oversteek maakte, was toen al een bewijs dat hij vandaag uitermate sterk was.” En dat werd ook duidelijk op de Portet-d’Aspet.

Tevreden van prestatie
“Ik kon hem niet volgen”, was Bakelants eerlijk. “Jammer dat hij zo snel het verschil maakte en dat hij zo goed was. Ik koos voor mijn eigen tempo en kon de achterstand een tijdlang beperken, maar uiteindelijk moest ik steeds meer terrein prijsgeven.” De wegkapitein van Intermarché-Wanty Gobert werd opgeslokt door de achtervolgers.

Finaal eindigde hij als achtste. Teleurgesteld door het resultaat, maar tevreden van zijn prestatie. “Ik voel veel onderschatting tegenover mij en ik wilde bewijzen dat ik soms nog een goede renner kan zijn,” besloot hij zijn eerste reactie.

Dit artikel delen:

5 Reacties

NiM 13 juli 2021 om 18:58

Staat in het rijtje met Pogacar, MA Lopez, Quintana, Gaudu, … die bij de U23 de Ronde van de Toekomst wisten te winnen. Is er op een Tourrit na nooit uitgekomen bij de profs.

zotvankoers 13 juli 2021 om 19:52

Degelijke resultaten maar buiten die rit en geel niet de grote uitschieters. In het najaar van 2017 was hij weer in zeer goede doen maar een val in Lombardije heeft de rest van een carrière wat gehypothekeerd. Vind hem wel een intelligente renner die durft zeggen waar het op staat

S. Morgenstern 13 juli 2021 om 21:26

Won bakelants die ronde niet vooral door een voorsprong uit een aanval? Staat me iets van bij in die richting. Sowieso nooit het grote klimtalent geweest, zoals die anderen

DeGroteMolen 13 juli 2021 om 19:04

Jan heeft zijn beste tijd duidelijk gehad. Mag heel blij zijn überhaupt nog een contractje te hebben. Sympathieke en welbespraakte man. Opvolger voor Wuyts?

Remcoderksen 13 juli 2021 om 21:16

Dat lukt je niet echt, Jan. Matige carriere na een veelbelovend jeugdparcours als ik NiM mag geloven. Fiets eens wat harder in plaats van zo aanstellerig te klagen.

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone