Jakobsen hoopt op WK-deelname bij beloften
foto: SEG Racing Academy
donderdag 18 augustus 2016 om 13:34

Jakobsen hoopt op WK-deelname bij beloften

Fabio Jakobsen wil in oktober graag meedoen aan het WK in Doha (Qatar). De 19-jarige Nederlands kampioen bij de beloften denkt zich te kunnen meten met de mondiale renners in zijn leeftijdscategorie. “Ik heb er een doel van gemaakt”, vertelt hij op de site van de Topcompetitie.

‘Parcours moet me liggen’
Eerder dit jaar vloerde de sprinter van SEG Racing Academy nog de mondiale top binnen zijn leeftijdscategorie in de ZLM Roompot Tour U23, een koers die deel uit maakt van de UCI Nation’s Cup U23. Kanttekening: een val in de laatste honderden meters zorgde voor een ontsierde massasprint. “Daar heb ik mezelf goed laten zien, dus ik hoop in oktober mee te doen aan het WK in Qatar. Het parcours in Qatar is vlak en dat moet mij liggen, het zou mooi zijn als de bondscoach mij mee neemt. Ik heb er zeker een doel van gemaakt. We fietsen tijdens het WK voor Nederland, maar we zijn er met de ploeg (SEG Racing Academy, red.) ook zeker mee bezig. Ik stem mijn trainingsplan af op het WK.”

Nog geen prof in 2017
Jakobsen ambieert een profcarrière, maar blijft nog minstens een jaar belofte: “Nee, volgend jaar ben ik nog geen prof. We hebben een duidelijk plan gemaakt met de ploeg en ik denk dat zij mij komend jaar nog goed kunnen helpen om mezelf beter te maken. En wat betreft het programma kan ik ook zeker niet klagen bij SEG Racing Academy.” Wel is de renner uit het Gelderse Heukelum zich ervan bewust wat hij nog moet verbeteren voordat hij de stap naar de profs maakt. “Ik moet beter bergop gaan rijden, bij de profs zit in elke wedstrijd wel een beklimming. Ook moet het gewoon constanter wat betreft de prestaties. Ik kan nog een hoop leren en ik ben blij dat dit bij SEG Racing Academy kan.”

Jakobsen reactie na het NK voor Beloften, eind juni

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
18 augustus 2016 13:47
Lijkt me wel dat hij geselecteerd zal worden, ik zou niet direct weten welke andere Nederlandse belofte sneller is.
18 augustus 2016 15:08
Looij?
18 augustus 2016 16:06
@chefspijker ik denk dat ook
18 augustus 2016 17:03
Welten ;-)
19 augustus 2016 07:36
Welten is een klasse beter.

Reacties zijn gesloten.