Jakobsen glundert na derde zege voor Quick-Step: “Het voelt geweldig”

Jakobsen glundert na derde zege voor Quick-Step: “Het voelt geweldig”

foto: © Luc Claessen / Getty Images

woensdag 23 mei 2018 om 08:54

Fabio Jakobsen zegevierde gisteren in de Tour des Fjords al voor de derde keer dit seizoen. De nog maar 21-jarige Nederlander wist in Grimstad zijn landgenoten Moreno Hofland en Timo Roosen voor te blijven, nadat de slotmeters ontsierd werden door een valpartij vlak achter de voorste sprinters. “Het voelt geweldig om mijn derde succes van het jaar te boeken”, zegt Jakobsen op de ploegsite.

Jakobsen dankt de hulp van zijn ploegmaats, vooral het werk van Tim Declercq en Davide Martinelli. “Zij reden de eerste helft van de rit op kop en deden fantastisch werk. In de slotfase, toen we dichterbij de vluchters kwamen, ging het tempo flink omhoog. James (Knox), Niki (Terpstra) en Davide beschermden me en leverden me in prima positie af aan de voet van de klim”, legt onze landgenoot uit.

“Ik pakte het wiel van Boasson Hagen. Op 100 meter van de streep passeerde ik hem en even later kon ik mijn handen in de lucht steken. Het was een echte teamprestatie en ik ben blij dat ik het kon afronden. The Wolfpack is op dreef en we kijken uit naar de komende ritten”, aldus Jakobsen, die in de tweede etappe in de leiderstrui van de Noorse rittenkoers mag starten.

Dit artikel delen:

12 Reacties

aardappeljager 23 mei 2018 om 09:09

Nederland 1, 2 ,3. En weer een zege voor Quick Step

Ornor 23 mei 2018 om 09:12

Mooi ook dat zo’n klasbak als Terpstra hier lekker werkt voor het jonkie

aardappeljager 23 mei 2018 om 09:15

Geeft aan dat de sfeer en teamspirit bij QS heel erg goed is. Het aantal overwinningen van de ploeg maakt dat ook wel iets makkelijker natuurlijk.

Arry1337 23 mei 2018 om 09:23

Zover ik weet is dat wat Terpstra elk jaar doet, wanneer het niet de klassiekers zijn..

AWestie 23 mei 2018 om 09:41

Wij glunderen met je mee Fabio. Hij doet het wat beter dan zijn nemesis Halvorsen tot nu toe dit jaar. Heeft die al een pro-win gehaald dit seizoen?

Pivaro 23 mei 2018 om 09:57

@awestie Dacht het niet, alleen podium op Handzame Classic.

Jean Dumas 23 mei 2018 om 10:11

Heerlijke coureur met een cleane sprintstijl. Benieuwd of hij in koersen als Hamburg al kan scoren.

Col du Bramont 23 mei 2018 om 10:26

Hij heeft dit jaar al veel moois laten zien en dan te bedenken dat hij nog maar 21 jaar oud is, wordt in augustus 22 jaar.
Vraag is een beetje hoe hij zich verder gaat ontwikkelen, als de typische sprinter voor etappe koersen en/of ook met focus op de Vlaamse klassiekers.
Dat ie het laatste ook goed aan kan heeft ie al bewezen.

KnightBiker 23 mei 2018 om 10:36

@col du Bramont
Waarom niet allebei? Tom Boonen deed ook allebei. (al begon Boonen wat later met sprints winnen en waren zijn eerste prestaties meer op het vlak van kasseien-dokkeren.) Vooralsnog moet dit talent vooral de ruimte krijgen om zich te ontwikkelen en van alles te proberen. (Gaviria en Viviani staan vooralsnog hoger in de rang orde qua sprinten dus wellicht is het zelfs beter voor de ploeg om hem van het klassieke werk te laten proeven)

Col du Bramont 23 mei 2018 om 11:04

@KB,

Dat was ook precies mijn punt en daarom schrijf ik ook en/of :).

Er zijn verschillende renners en sprinters types, ik zie Jakobsen dan toch iets meer als een type Boonen dan als laten we zeggen Kittel.
Maar het nooit helemaal zwart wit natuurlijk. Een jonge renner met veel potentie, das zeker en voor de rest gaan we het wel zien.

Hamburg lijkt me goed op zijn lijf geschreven om dit jaar al wat moois te laten zien. Geen idee of ie dit jaar al een grote ronde gaat doen, misschien om wat ervaring op te doen.

horsm 23 mei 2018 om 11:09

Hij staat bovenaan in mijn TLJ verlanglijst.

Tour 23 mei 2018 om 11:57

Dat zou mooi zijn een Nederlanders Tom bonen.

Headlines

Materiaalzone

Populair