Jakobsen bedankt ploeg na voltooien hattrick: “Dit was de Wolfpack”

dinsdag 31 augustus 2021 om 17:40
Jakobsen bedankt ploeg na voltooien hattrick: “Dit was de Wolfpack”

foto: Cor Vos

Voor Fabio Jakobsen was 31 augustus al een feestdag, maar de editie van 2021 zal hij niet snel meer vergeten. De sprinter van Deceuninck-Quick-Step, vandaag 25 jaar oud geworden, won namelijk de zestiende rit in de Vuelta a España en bedankte na afloop zijn ploeg.

“Een verjaardag is altijd mooi, maar ik ben over the moon met deze overwinning. We zagen vandaag echt de Wolfpack”, denkt hij terug aan de eerste klim van de dag. “Ik moest lossen, maar de jongens wachtten en brachten me terug. Ik kon daardoor winnen, dankzij hun werk. Ik kan alleen maar een kort sprintje rijden, maar zij hebben al de rest gedaan vandaag.”

Toch was Jakobsen niet ervan overtuigd dat hij wel even zou winnen in Santa Cruz de Bezana. “Ik ben nooit zo vol vertrouwen, maar ik probeer het altijd. Als je dat niet doet, kan je ook niet winnen. Ik ben echt heel blij. Het is mijn derde zege en daarom wil ik dit moment pakken om drie mensen te bedanken”, ging Jakobsen verder.

Hij richtte zich tot professor Meijer van het Radboudumc-ziekenhuis in Nijmegen, ploegdokter Yvan Vanmol en osteopaat Cor van Wanrooij. Zij hebben een belangrijke rol gespeeld in de comeback van Jakobsen na zijn zware val van vorig jaar. “Ik hou van jullie en deze zege is allemaal voor jullie”, lacht Jakobsen.

Dit artikel delen:

6 Reacties

de adelaar 31 augustus 2021 om 17:48

Topgozer!

Franco Ballerini 31 augustus 2021 om 18:06

Helemaal mee eens. Maar de Wolfpack? Ik blijf er moeite mee houden. Het zal wel iets van deze tijd zijn waardoor ik moet afhaken…

Emergo 31 augustus 2021 om 19:07

Wolfpack roept bij mij te veel associaties op met WOII

notriple 31 augustus 2021 om 19:07

Klasse jammer , jammer toch dat hij toch voor dqs rijdt. Inderdaad dat “wolfpack” gedoe vind ik ook heel eng.

Michelangelo 31 augustus 2021 om 20:38

Zal iets zijn wat de jeugd aanspreekt…. klinkt stoer, commercieel en Engels. Ik vind het ook eerder een sekte waar ik zelf niet bij zou willen horen.

vroege vlucht 31 augustus 2021 om 23:41

Sympathieke vent! Maar stop aub met die kreet de Wolfpack, het wordt wat kinderachtig inmiddels. Daarnaast is de gedachte erachter gewoon flauwekul: “Terwijl Sénéchal door onder anderen zijn teamgenoten Bert Van Lerberghe en Zdenek Stybar om de nek wordt gevlogen na de grootste zege van zijn loopbaan, oogt Jakobsen een stuk gefrustreerder na de voor hem persoonlijk mislukte sprint. “Gefeliciteerd, maar als je niet achterom kijkt, ben je geen lead-out voor mij”, was hij duidelijk naar Sénéchal. “Pas nadat er een gat gevallen was, zei ik dat het aan jou was om te sprinten.” Wat gunnen ze het elkaar.

Headlines

Materiaalzone

Populair