Jakob Fuglsang op weg naar Team BikeExchange

vrijdag 10 september 2021 om 18:30
Jakob Fuglsang op weg naar Team BikeExchange

foto: Cor Vos

Jakob Fuglsang vertrekt na negen seizoenen bij Astana-Premier Tech. De Deense klimmer koerst komend jaar voor Team BikeExchange, waarmee hij een meerjarig contract is overeengekomen. Hugo Houle en sponsor Premier Tech verruilen eveneens de Kazachse ploeg voor het Australische WorldTeam.

Fuglsang (36) is aan zijn negende seizoen bij Astana-Premier Tech bezig en in zijn periode bij de ploeg pakte hij zilver tijdens de olympische wegwedstrijd in Rio en won hij twee maal het Critérium du Dauphiné en de Ruta del Sol. Ook zette hij de klassiekers Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije achter zijn naam. Dit seizoen was de Deen onder meer negende in de Strade Bianche en derde in de Ronde van Zwitserland. Inmiddels is zijn wielerjaar al voorbij omdat hij bij een val in de Benelux Tour zijn schouderblad en sleutelbeen brak.

Team BikeExchange wordt nu de volgende ploeg van Fuglsang. Met het Australische team is hij een meerjarige verbintenis overeengekomen, heeft WielerFlits uit meerdere bronnen bevestigd gekregen. Ook Cyclingnews maakt melding van de deal. De Deen is niet de enige die deze weg bewandeld, want ook zijn Canadese ploegmaat Hugo Houle (30) is op weg naar de ploeg. Tevens voert het teammanagement gesprekken met Premier Tech, dat bezig is aan zijn laatste periode als titelsponsor naast Astana, om voor langere termijn in te stappen bij de ploeg.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Dr op en dr over 10 september 2021 om 18:41

Fugl heeft z’n beste dagen wel achter zich liggen, dus als sterke knecht kan je hem nog wel gebruiken …… Maar voor wie ?

0
Ronellenfitsch 10 september 2021 om 18:58

In de eendagskoersen nog altijd kopman waardig lijkt me. Goede deal zo incl sponsor

0
Scott Sunderland 10 september 2021 om 22:37

Nou hij won vorig jaar nog Lombardije, dus helemaal versleten zal hij niet zijn. In bepaalde wedstrijden moet hij best nog kunnen pieken, mits in vorm en gespaard van blessures. Natuurlijk gaat zijn leeftijd nu steeds zwaarder wegen en zullen de successen afnemen.

0
jrv930322 10 september 2021 om 18:43

Als premier tech hierin meestapt zal hun budget een flinke boost krijgen

0
Chrys 10 september 2021 om 21:24

Blijft weinig over bij Astana zonder Fuglsang en Vlasov en dan ook nog de Spanjaarden die naar Movistar trekken.

0
Scott Sunderland 10 september 2021 om 22:34

Tja wel nog Lutsenko. En Lopez komt terug, net als de oude Nibali.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone